Volg ons

Eerste Divisie

NEC boekt eerste uitoverwinning van 2018 in Waalwijk

NEC boekt eerste uitoverwinning van 2018 in Waalwijk

NEC deed vrijdagavond goede zaken in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League. De ploeg wist voor de eerste keer in 2018 drie punten te pakken in een uitwedstrijd, ‘slachtoffer’ was RKC Waalwijk dat met 0-2 ten onder ging.

Gemiste strafschop
In de negentiende minuut van de wedstrijd kreeg NEC een strafschop te nemen, dit na een lichte overtreding op Arnaut Groeneveld. Steeven Langil wist dit buitenkansje echter niet te benutten, zijn inzet werd gekeerd door doelman Vaessen. Na de gemiste strafschop namen de Nijmegenaren steeds meer het initiatief, na 25 minuten spelen was er een aardige poging van Groeneveld te noteren, maar Vaessen was wederom een sta in de weg.  Na 45 minuten spelen moesten de beiden ploegen de kleedkamers opzoeken met de stand van 0-0.

Rood en doelpunten
Na 58 minuten spelen moest RKC Waalwijk verder met één man minder. Ndefe kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus met rood het speelveld verlaten. De tweede prent kreeg hij na een overtreding op de uitblinker van de avond Groeneveld. In de 61ste minuut kreeg NEC loon naar werken, Sturing gaf het laatste tikje na een goed genomen corner (0-1). In de 83ste minuut werd de wedstrijd beslist door Anass Achahbar, ook dit doelpunt kwam tot stand na een hoekschop van de Nijmegenaren.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie