Volg ons

Eerste Divisie

NEC boekt cruciale zege in Helmond, Fortuna Sittard te sterk voor FC Den Bosch

NEC boekt cruciale zege in Helmond, Fortuna Sittard te sterk voor FC Den Bosch

Fortuna Sittard en NEC boekten vrijdagavond beiden een broodnodige overwinning. De Limburgers waren in eigen huis te sterk voor FC Den Bosch (2-0) en NEC rekende in een uitwedstrijd af met Helmond Sport (1-2).  Door de zege van de Nijmegenaren kan de ploeg, indien het maandag de wedstrijd van Jong Ajax weet te winnen, de koppositie overnemen van Fortuna Sittard. 

Fortuna Sittard – FC Den Bosch
De Limburgers kwamen wat fortuinlijk op 1-0 door Lisandro Semedo. FC Den Bosch kreeg de bal niet weg en de veel scorende aanvaller wist het buitenkansje te benutten. Hoewel de treffer met het nodige geluk tot stand kwam was de voorsprong op dat moment zeer terecht te noemen. Vroeg in de tweede helft was Fortuna Sittard dichtbij de tweede treffer, maar Semedo werd buitenspel gegeven door de dienstdoende assistent-scheidsrechter, dit terwijl het op televisiebeelden in eerste instantie toch anders bleek te zijn. In de slotfase werd de einduitslag bepaald op 2-0 door een treffer van Stokkers.

Helmond Sport – NEC
De titelkandidaat uit Nijmegen kwam uitstekend uit de startblokken. Na tien minuten spelen stond de tussenstand van 0-2 al op het scorebord. In de zevende minuut wist Groeneveld goed af te ronden na een combinatie met Sven Braken en drie minuten later was Michael Heinloth verantwoordelijk voor de tweede treffer van NEC. Helmond Sport wenste zich niet neer te leggen bij een nederlaag en een fantastische uithaal van Braber betekende de belangrijke aansluitingstreffer (1-2). In de 77ste minuut moest Helmond Sport verder met één man minder, Janzen werd met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege een vermeende slaande beweging in de richting van Achachbar.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie