dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC alleen aan kop in de Tweede Periode, Telstar wint weer niet...

NEC alleen aan kop in de Tweede Periode, Telstar wint weer niet van Jong PSV

NEC boekte in eigen huis een prima overwinning tegen TOP Oss en pakt daarmee de koppositie in de Tweede Periode. Directe concurrent Telstar was heel lang dicht bij de eerste competitieoverwinning op Jong PSV ooit, maar kreeg bij het sluiten van de markt alsnog de gelijkmaker de te slikken.

NEC – TOP Oss 3-0

NEC, dat geen beste herinneringen had aan het laatste thuisduel tegen TOP Oss (eindstand 1-5), had nog binnen het kwartier de openingstreffer te pakken. Romeny kon van dichtbij een lage voorzet binnen tikken. In het vervolg van de eerste helft bleef NEC zoeken naar doelpunten, maar gevonden werden die niet.

Na rust wist NEC wel nog tweemaal het net te vinden via Musaba en Flemmings. Bovendien werd voor de vijfde wedstrijd op rij het eigen doel schoongehouden en is NEC alleen koploper in de stand van de Tweede Periode.

Jong PSV – Telstar 1-1

Telstar wist nog nooit een competitiewedstrijd van Jong PSV te winnen, maar wist zich tijdens dit bezoek gesteund door vier competitieoverwinningen op rij, tussendoor ook winst in de eerste ronde van de KNVB Beker en een eerste plaats in de Tweede Periode. In de eerste helft was die steun echter niet voldoende om ook tot scoren te komen. Omdat ook Jong PSV niet tot scoren kwam in een eerste helft die langzaam op gang kwam, bleef het tot aan de thee 0-0.

Halverwege de tweede helft kwam Telstar toch op voorsprong na een prima vrije trap van Sven van Doorn. Die voorsprong bleef zo lang staan dat een historische overwinning van de Velsenaren in de maak leek, maar in de slotfase ging het dan toch mis. De Haas raakte in de 92e minuut nog het aluminium uit een vrije trap, maar twee minuten later schoot Sidibe Jong PSV toch nog naast Telstar, dat naast twee punten ook de koppositie in de Tweede Periode verloor.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD