dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC-aanwinst Coutinho: 'Lekker spelen en genieten van het spelletje'

NEC-aanwinst Coutinho: ‘Lekker spelen en genieten van het spelletje’

Gino Coutinho moet komend seizoen met al zijn ervaring leiding gaan geven aan de defensie van NEC. De doelman, afkomstig van AZ, deed naar zijn zeggen bewust een stapje terug naar de Eerste Divisie om weer aan spelen toe te komen.

Genieten
De sluitpost kan nu al terugkijken op een mooie carrière. In totaal kwam hij tot 163 wedstrijden in de Eredivisie en stond hij onder contract bij PSV, NAC, Vitesse, ADO Den Haag, Excelsior en AZ.  In Alkmaar moest hij veelal genoegen nemen met een plaats op de reservebank. De keuze voor NEC was dan ook een keuze voor meer speelminuten.  ,,Ik wil weer lekker spelen en genieten van het spelletje. Naarmate je ouder wordt, ga je dat meer waarderen. Als je jonger bent, besef je niet hoe mooi dat is. Dan wordt het vanzelfsprekend dat je profvoetballer bent en ben je bezig met je carrière”, aldus Coutinho tegenover De Gelderlander.

Eredivisie
Er waren voor de doelman ook mogelijkheden om te tekenen bij een club uit de Eredivisie. ,,Voor mij gaat het niet om de Eredivisie, maar om de club en de ambitie. Ik wil nu iets doen wat een heel goed gevoel geeft en een uitdaging is. Op de bank zitten maakte me afgelopen seizoen niet gelukkig. Een jonge voetballer wil zo hoog mogelijk spelen. Maar het is eigenlijk veel leuker om voor promotie te spelen, dan tegen degradatie. We gaan met NEC in de top meedoen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD