vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC-aanvoerder Dijkstra: 'We moeten op onszelf focussen'

NEC-aanvoerder Dijkstra: ‘We moeten op onszelf focussen’

NEC verspeelde vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League door gelijk te spelen bij SC Cambuur (1-1). De Nijmegenaren staan nu op de tweede plaats, één punt achter de Amsterdamse jongelingen. NEC-aanvoerder Mart Dijkstra had liever een saaie overwinning gehad dan het spannende duel in Leeuwarden. 

Kleedkamer
,,Af en toe was het slordig van beide kanten, ik denk dat het daarom veel heen en weer ging”, zei speler tegen FOX Sports. ,,We wilden goed uit de kleedkamer komen, dat hadden we tegen elkaar gezegd. Het was daarom jammer dat de gelijkmaker net na rust viel en dat we daarna geen goal meer konden maken.”

Focussen
De middenvelder kijkt liever niet te veel naar de andere ploegen in de competitie. ,,We moeten ons op onszelf focussen en zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen. Kijken naar wat er goed ging en minder goed ging.”

Gewisseld
Voor de geboren Groninger had het duel met SC Cambuur een speciaal tintje. De captain van de Nijmeegse uitploeg speelde in het verleden vier seizoenen in dienst van de thuisploeg. ,,Dat was speciaal. Het was vooral leuk om de mensen achter de schermen opnieuw te ontmoeten. Van de spelers ken ik alleen Martijn Barto nog, voor de rest is iedereen door gewisseld. Toch had ik het liefste drie punten gehad.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD