Volg ons

Eerste Divisie

NEC-aanvoerder Dijkstra: ‘We moeten op onszelf focussen’

NEC-aanvoerder Dijkstra: ‘We moeten op onszelf focussen’

NEC verspeelde vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League door gelijk te spelen bij SC Cambuur (1-1). De Nijmegenaren staan nu op de tweede plaats, één punt achter de Amsterdamse jongelingen. NEC-aanvoerder Mart Dijkstra had liever een saaie overwinning gehad dan het spannende duel in Leeuwarden. 

Kleedkamer
,,Af en toe was het slordig van beide kanten, ik denk dat het daarom veel heen en weer ging”, zei speler tegen FOX Sports. ,,We wilden goed uit de kleedkamer komen, dat hadden we tegen elkaar gezegd. Het was daarom jammer dat de gelijkmaker net na rust viel en dat we daarna geen goal meer konden maken.”

Focussen
De middenvelder kijkt liever niet te veel naar de andere ploegen in de competitie. ,,We moeten ons op onszelf focussen en zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen. Kijken naar wat er goed ging en minder goed ging.”

Gewisseld
Voor de geboren Groninger had het duel met SC Cambuur een speciaal tintje. De captain van de Nijmeegse uitploeg speelde in het verleden vier seizoenen in dienst van de thuisploeg. ,,Dat was speciaal. Het was vooral leuk om de mensen achter de schermen opnieuw te ontmoeten. Van de spelers ken ik alleen Martijn Barto nog, voor de rest is iedereen door gewisseld. Toch had ik het liefste drie punten gehad.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie