Volg ons

Derde Divisie

Napraten met Richard Plug (VVSB): ‘Niet iedereen is er van gecharmeerd, maar ik probeer mijn team in haar kracht te brengen’

Napraten met Richard Plug (VVSB): ‘Niet iedereen is er van gecharmeerd, maar ik probeer mijn team in haar kracht te brengen’

VVSB boekte zaterdagavond een zege op FC Lisse en het was dan ook niet verwonderlijk dat coach Richard Plug prima te spreken was over zijn team.

,,Met welke opdracht mijn team de wedstrijd in is gegaan? Dat is in wezen elke week ongeveer hetzelfde. We hanteren een bepaalde speelwijze, hangen daar aan de hand van de beschikbare spelers een opstelling aan en gaan zien of we de tegenpartij pijn kunnen doen waar wij vooraf hopen en denken dat te kunnen doen. Wij speelden daarom met drie man centraal en dan Vijlbrief en Postma langs de vleugels. In de middenlinie speelde Hugo Ter Hedde op Klijbroek, hield Lars Rauws de balans in de gaten en kon de jonge Wouter Heemskerk aan zien te sluiten bij de voorhoede”, stelde Plug na afloop tegenover Voetbal247.nl.

Aanvankelijk kwamen jullie nauwelijks in het stuk voor. Hoe verklaar je dat?
,,Natuurlijk deed het gemis aan 5 spelers zich i het begin voelen. De afstemming binnen het team was niet optimaal, de afspraken waren echter duidelijk. Dus ik wijzigde daar slechts details in gedurende de wedstrijd. Na de eerste periode ging het allemaal beter lopen. Passes kwamen beter aan en daardoor was de voortzetting ook mogelijk. Vijlbrief en Postma kwamen toe aan wat we hadden afgesproken. Buitenom doorstoten. Dat leverde zomaar drie mooie doelpunten op.”

Het kan toch niet zijn dat Bronkhorst verrast was door je opstelling? Het spel met die wingers en 3 man centraal speel jij toch al langer dan vandaag?
,,Ja, dat speelde ik hier een paar jaar terug met ODIN ’59 bijvoorbeeld ook. Mitchel Borrmann scoorde als wingback toen ook twee maal tegen Lisse. Dat werd toen door meerdere mensen als toeval afgedaan. Maar als dat toeval was hadden wij dat seizoen het toeval wel heel vaak in ons voordeel. Borrmann scoorde meer dan tien keer dat seizoen. Maar inderdaad, ik heb zo in het verleden ook gespeeld met bijvoorbeeld Tiktak, Willemse, Boekel en Patrick. Niet iedereen is er van gecharmeerd, maar ik probeer mijn team in haar kracht te brengen en de tegenstander op haar zwakke punt aan te pakken. Dat is gewoon voetbal.”

Direct na rust moeten jullie eigenlijk de genadeklap uitdelen, maar die blijft uit.
,,Ja, binnen de kortste keren stonden we vier keer in schietpositie, maar vloog er geen bal in. Dat had geen probleem gewwest ware het niet dat Lisse na die extra stop alles opportunistisch naar voren ging pompen. Helaas heb ik de aanvallers niet die dat goed kunnen beteugelen. Daarom dirigeerde ik Bert Steltenpool naar achteren om daar met zijn lengte voor opluchting te zorgen. Dat lukte meestal goed, maar toch kreeg Klijbroek alle ruimte bij die 1-3 en was een persoonlijke fout even later bijna nog oorzaak van de 2-3.”

En daarmee pak je dan toch een plekje in het linkerrijtje.
,,Dat is leuk en een zege helpt meestal ook wel bij het opkrikken van de stemming in het team. Maar het zegt verder nog niets. Eerst maar eens zien hoe we de komende week met al onze geblesseerden om moeten gaan.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie