zondag, mei 22, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieNapraten met: Raymond Bronkhorst (FC Lisse)

Napraten met: Raymond Bronkhorst (FC Lisse)

Uiteraard was het humeur van winnend coach Richard Plug na afloop van de Bollenstreekderby zaterdagavond een stuk beter dan die bij FC Lisse-coach Raymond Bronkhorst. De gasten liepen met een 1-3 zege van het veld en die score was op een opvallende manier tot stand gekomen. Verliezend coach Bronkhorst dacht er het zijne van.

,,Of de eerste Bollenstreekderby mij is bevallen? Nee, want ik heb niet gewonnen. We hebben immers verloren. We waren het eerste halve uur naar mijn smaak de beteren, maar maakten de kansen niet af. Remi (van Ekeris) en Jeffrey (Klijbroek) kregen allebei een mooie kans, terwijl VVSB tot dat moment nog niet in de buurt van onze keeper was geweest. Maar ineens draaide in het derde kwartier alles om en stond het 0-3”, verzuchtte Bronkhorst in gesprek met Voetbal247.nl.

Hoe kan het gebeuren dat er na die 0-1 niets gebeurde om Puck Postma in te dammen?
,,Dat heeft te maken met de afstemming tussen de linkerspits en linksback van ons. Als Postma in zijn eigen gebied loopt is hij voor onze linkerspits. Staat hij hoog dan neemt onze back hem over. Maar dat moet dan wel goed van elkaar worden overgenomen. Daar hadden we het donderdag tijdens de training nog over gehad, maar het gebeurde niet goed tijdens de wedstrijd.”

Dan begin je ineens met een 0-3 achterstand aan de tweede helft. Hoe probeer je een en ander in de rust te repareren?
“Je spreekt alles nog eens goed door en geeft aan dat we hoe dan ook in de aanval moeten. En dus eerder druk op de bal als VVSB die heeft.”

Vervolgens bracht je Noordhoff voor van de Neut.
,,Ook dat was een maatregel om meer druk op VVSB te zetten. We begonnen ook niet goed aan die tweede helft.”

En toen kwam er, door de blessure van de scheidsrechter, een ‘derde helft’ waarin ineens alle schroom weg was en jullie het VVSB alsnog lastig maakten.
,,In die pauze heb ik gezegd dat alle voorzichtigheid nergens meer toe kon leiden. We zetten toen zoveel druk op VVSB dat de 1-3 wel een keer moest vallen. Dat gebeurde ook, en ik had het allemaal nog wel eens willen zien wat er was gebeurd als Jeffrey Perez Stoof 30 tellen later ook de 2-3 had gemaakt. Ik weet het, als telt niet, maar daar had het met nog dik 5 minuten te gaan toch zomaar 2-3 kunnen staan.”

Waar zet FC Lisse dit seizoen op in?
,,Ik denk dat we veel kwaliteiten in de groep hebben. Maar we zijn natuurlijk wel afhankelijk van de vraag hoe fit de groep blijft. Krijgen we veel blessures dan zijn we met deze jonge groep kwetsbaar. Ik wil sowieso naar het linkerrijtje, misschien top 5.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]