Volg ons

Tweede Divisie

Napraten met | Henk Wisman (Rijnsburgse Boys)

Napraten met | Henk Wisman (Rijnsburgse Boys)

Rijnsburgse Boys-trainer Henk Wisman was realistisch in zijn analyse na afloop van Excelsior MaassluisRijnsburgse Boys afgelopen zaterdag. Waar lieten de Bollenstreekbewoners de zege liggen?

,,Ik denk gewoon in dat wij voetballend de bovenliggende partij waren, hoog druk hebben gezet en kansen afdwongen, maar in de afrondingsfases tekort schoten”, stelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal247.nl.

Jullie probeerden een overwicht op het middenveld te krijgen. Dat werd in het laatste halve uur in feite nog gemakkelijker doordat jullie letterlijk een mannetje meer hadden:
,,Jawel en uiteindelijk haalden we daar ook 3 à 4 mooie kansen uit. Dus dat deden we denk ik goed. Maassluis maakte de ruimtes klein. Logisch, dat moesten ze ook en dat deden ze goed. Maar als wij er dan eentje maken denk ik dat het wel klaar is. Daar moet je ook wat geluk bij hebben soms en ook dat hadden we dan niet.”

En dan was daar, ook in die 11 tegen 10 situatie, toch ook nog het gevaar van een snelle counter van Maassluis.
,,Dat was ook waar je steeds voor moest oppassen. Wij moesten steeds naar de trechter van hen achterin, zij konden met uitvallen de grote ruimtes zoeken. Dat is steeds het gevaar als je zelf via de zijkanten met veel spelers op hun helft voetbalt. Daar was steeds de dreiging van hun”.

En zo verloor je zelfs nog bijna in de extra tijd.
,,Ja, je geeft eigenlijk een half uur geen kans weg in die 11 tegen 10 situatie. Maar je kunt zo toch nog verliezen, omdat wij toch een gaatje lieten vallen.”

Daarmee verklaar je het wat teleurstellende resultaat in feite?
,,Ja, uiteindelijk gaat het er om of je meer scoort dan je tegenstander. Daar hebben we kansen genoeg gehad, maar niet afgemaakt.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie