vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsHHC HardenbergNapraten met | Bert van Hunenstijn: 'Jongens hebben zichzelf echt pijn gedaan'

Napraten met | Bert van Hunenstijn: ‘Jongens hebben zichzelf echt pijn gedaan’

Bert van Hunenstijn, trainer van HHC Hardenberg, was na afloop uitstekend te spreken over het functioneren van zijn debutant Rutger Koopman tegen Noordwijk. Als gevolg van een fijne gebeurtenis in het gezin moest Rick Hemmink op het laatste moment verstek laten gaan op de Duinwetering in Noordwijk.

Van Hunenstijn koos er, vooral vanwege de vele overige blessures, uiteindelijk voor zo veel mogelijk spelers te laten staan op de voor hun bekende plaatsen in het team, lichtte hij toe in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Daar was immers ook op getraind eerder in de week. Rutger Koopman kwam mijns inziens het dichtst bij de manier waarop Rick Hemmink zijn taken in het veld uitvoert. Zo bleef het stabiel. Hij is sterk aan de bal en heeft lengte. Hij komt wat minder voor de goal maar heeft het als verbindingsspeler gewoon goed gedaan.”

Je had je controleur, weliswaar op de bank, Glenn Kobussen weer terug.
,,Gezien het aantal blessures was ik daar ook wel weer blij mee. Hij kon weer een haf uurtje meedoen. Hij moet nu weer ritme gaan opdoen.”

Je moest echt schipperen.
,,Ja, maar dat is al weken het geval. Je probeert de automatismen er in te slijpen doordeweeks, maar dat valt zo niet echt mee. Ik was vorige week ontevreden met de uitvoering van een aantal zaken in het veld. Vandaag vond ik het wat dat betreft een stuk beter ging en heeft het team een compliment verdiend.”

Toch moet je wat geschrokken zijn van het scoreverloop.
,,Nou ja, je staat bij rust met 2-0 achter, maar we waren voor de rust echt niet slechter dan Noordwijk. Maar zij maken een mooie eerste goal en krijgen er eentje van ons cadeau. Het compliment aan mijn team gaat dan vooral over hoe ze zijn blijven strijden en in een resultaat zijn blijven geloven. En ik vond Glenn Kobussen ook uitstekend invallen”.

Je ging na een klein half uur even op de koffie bij de vierde man. Maar het werd niet echt gezellig. Je was niet blij met een aantal arbitrale beslissingen.
,,Dat had te maken met wat enkele spelers van Noordwijk deden en hoe de scheidsrechter daar op reageerde. Hij gaf meerdere keren aan dat het de laatste keer was, maar dat deed hij dan wel drie keer. En omdat hij dan bij de tweede en derde keer niet deed waar hij de eerste keer voor waarschuwde konden zij nog een paar keer verdedigen zoals ze dat deden, namelijk er gewoon te hard in kletsen. Zolang je daar vermaningen voor blijft geven kunnen ze gewoon doorgaan met die speelwijze. Ik zei dat dus ook tegen die vierde man. En je zag het, twee tellen later kreeg Steff Kaptein van ons de eerste gele kaart van de wedstrijd omdat hij Denzel James even vast hield. Op zich ook geel hoor, dat snap ik. Maar nu kregen wij uiteindelijk te maken met de optelling die de scheidsrechter had gemaakt en waarmee hij hun spelers had laten weg komen. Daar waarschuwde ik hun vierde man al voor en prompt gebeurde waar ik al bang voor was. Je zag wat dat binnen mijn team deed.”

En vervolgens werd Hardijk nog ten onrechte wegens buitenspel teruggefloten in kansrijke positie.
,,Dat was ook wat ik dacht, maar ik zat niet net zoals jij precies op één lijn. Natuurlijk is Hardijk ontzettend snel. Maar jij mag zeggen wat je gezien hebt. “

Was er ergernis over een aantal zaken?
,,Nou, ik bleef niet geïrriteerd over bovengenoemde zaken omdat ik wel gewoon moet blijven analyseren wat er nog meer gebeurt in het veld. Verdedigend kijk je bijvoorbeeld of het wel goed genoeg is, de communicatie goed is, met dat soort dingen ben je dan weer bezig. Je vraagt je af of en hoe je weer verder moet handelen, dus dan is dat ook wel weer over.”

Met wat voor gevoel ga je de bus naar Hardenberg in?
,,Ik ben supertrots op de jongens. Ze hebben zichzelf uiteindelijk beloond na zichzelf echt pijn te hebben gedaan. Het publiek was natuurlijk niet de grote winnaar, maar de jongens hebben laten zien uit het goede hout te zijn gesneden”.

Hoe is het, met de bekerwedstrijd tegen GVVV in het achterhoofd, met alle blessures?
,,Ik heb geen idee hoe het met de nieuwe blessures is, ik heb er weer twee man bij op de lijst natuurlijk, maar ik ken de ernst van de blessures nog niet. Maar let op, er staan dinsdag ongetwijfeld weer 11 man van HHC binnen de lijnen”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS