Volg ons

Tweede Divisie

NAPRATEN | Kees Zethof (Noordwijk): ‘Allebei een punt, maar alleen zij juichen’

NAPRATEN | Kees Zethof (Noordwijk): ‘Allebei een punt, maar alleen zij juichen’

Kees Zethof, trainer/coach van vv Noordwijk stond na afloop van de wedstrijd tegen HHC opmerkelijk monter in de catacomben van de Duinwetering. Zijn team had in de 93e minuut de 2-1 voorsprong weggegeven, echter dat kon zijn humeur niet echt negatief beïnvloeden.

Zijn uitleg: ,,Ik heb het daar net in de kleedkamer ook over. Je speelt twee helften die iets langer dan drie kwartier duren. Daar binnen heb je allebei kansen op het maken van doelpunten. Er was ook niks mis met die hoeveelheid extra tijd. Twee doelpunten, een paar blessurebehandelingen, een aantal spelerswisselingen; ik begreep die 4 minuten extra best wel. Nou, dan is het niet vreemd als er in die extra tijd af en toe doelpunten vallen.”

Maar wordt je niet chagrijnig als hij er in de laatste minuut van de extra tijd bij je in vliegt?
,,Nee en dat heb ik net in de kleedkamer ook uitgelegd. Het kan ook een keer net andersom gebeuren. Er is niks anders aan de hand dan dat zij een punt hebben en juichen terwijl wij ook een punt hebben. Maar in onze kleedkamer zit dan iedereen in zak en as. Waarvoor?”

Je miste een paar spelers.
,,Nou dat valt wel mee toch?”

Rob van Overvliet, Nick van Staveren?
“O ja, je hebt het nu ook over de lang geblesseerden. Tsja, Nick hebben ze vorig jaar in Hardenberg over de hekken geschopt.”

Was dat omdat ze vonden dat hij daar ook thuis hoorde?
,,Precies ja. Maar serieus nu, via een MRI-scan is vastgesteld dat het een ontsteking in de knie is. En Rob heeft een enkelbreuk.

Terug naar de wedstrijd, je kon de druk op jullie doel niet wegnemen. Waarom lukte dat niet?
,,Ja, HHC moest gaan aanvallen en wat doen ze dan? Veelal de lange bal. Natuurlijk krijg je dan druk op je doel. Dan laat je iemand vanuit je middenveld naar voren stappen en zodat je dan 1 op 1 staat. Allemaal mooie theorieën. Je ziet nou eenmaal dat ondanks dat het niet de bedoeling was, we toch een stapje achteruit deden.”

En dan kun je met die 2-2 vrede hebben?
,,Ja, want zo zie ik dat. Zij spelen opportunistisch in de slotfase en wij proberen dat te ontregelen en in de tegenaanval te scoren. Uiteindelijk hebben we dan allebei een punt. Daar weiger ik chagrijnig van te worden”.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie