woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAZNapoli toont interesse in Owen Wijndal

Napoli toont interesse in Owen Wijndal

Owen Wijndal kan zijn carrière vervolg gaan geven in de Italiaanse Serie A. De linksback van AZ is één van de kandidaten op het verlanglijstje van Napoli. Sportief Directeur van Napoli, Cristiano Giuntoli, is namelijk zeer onder de indruk van de Oranje-international meldt Corriere dello Sport.

In een eerder stadium in deze transferperiode werden Nicolàs Tagliafico en Mathías Olivera (Getafe, red.) ook al gelinkt aan een overstap naar Napels. Het is nog niet bekend in hoeverre Napoli concreet gaat worden voor Wijndal. Vooralsnog lijkt het erop dat hij één van de vele namen is die op het verlanglijstje voortkomt.

Onlangs kwam nog naar buiten dat Owen Wijndal mogelijk een nieuwe verbintenis zou gaan tekenen bij AZ. De linksback bleef enigszins verrassend in Alkmaar afgelopen zomer en heeft nu nog een contract tot 2023 lopen, als AZ er een flinke transfersom aan wil overhouden moet daar zeker nog een jaar bij. Technisch Directeur Max Huiberts vertelde daar in gesprek met het Noord Hollands Dagblad het volgende over: “We kennen de wensen van Owen over een mogelijke transfer, als er een mooie club voor hem komt. Maar we weten óók dat hij AZ niet zomaar voor de eerste de beste club zal verlaten. Mochten we tot een akkoord komen over een nieuw contract, dan is het logisch dat we met hem meedenken, als er in de toekomst alsnog een mooie kans voor hem komt.”

Owen Wijndal speelt al sinds 2017 voor de hoofdmacht van AZ en kwam tot dusver tot 74 duels, waarin hij tweemaal scoorde. De rechtsback speelde daarnaast ook al elf duels voor Oranje en wil met het oog op het WK niet bij een club terechtkomen waar hij niet aan het spelen toekomt. Om die reden zal Wijndal zijn volgende club goed afwegen: “Kijk: ik wil graag het WK meemaken. Als ik dan volgend seizoen ergens op de bank ga zitten, wordt het WK een lastig verhaal. Ik hoef ook niet zo nodig een transfer te maken puur ‘om de transfer’. Daarvoor zit ik hier te goed, ik verruil AZ niet zomaar voor een club. Het moet écht top zijn.” vertelt hij tegen De Telegraaf enkele weken geleden.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]