maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNacompetitie voor FC Lisse ondanks zege

Nacompetitie voor FC Lisse ondanks zege

FC Lisse zal de komende twee weken opnieuw aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de Derde Divisie. Op Ter Specke werd wel gewonnen van Scheveningen, maar SteDoCo won ook. FC Lisse moet nu in een dubbele confrontatie aan de bak tegen Staphorst voor één plaats in de Derde Divisie.

Derby gewonnen

De derby tussen Kozakken Boys en SteDoCo kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Al na drie minuten werd de bal namelijk in eigen doel gewerkt. Dat foutje werd na twintig minuten rechtgezet. Chris Boom wist een voorzet van Hakan Tokul af te ronden. Niet veel later kregen de bezoekers uit Hoornaar ook een strafschop. Mo Faouzi schoot eenvoudig raak voor 1-2. Kozakken Boys kreeg nog kansen om gelijk te maken, maar SteDoCo speelde zich veilig. De debutant in de Topklasse mag dus verder in de Derde Divisie.

Play-offs

FC Lisse kwam na een halfuur op voorsprong dankzij Tom Zoontjes, maar Barry Rog wist namens Scheveningen net zo snel alweer gelijk te maken. Na een uur spelen ging het helemaal los voor de bewoners van Ter Specke. Rog maakte zijn tweede van de middag. Niels Buijs bracht FC Lisse weer op gelijke hoogte en Zoontjes zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-2. Tien minuten voor tijd was de spanning er vanaf door de vierde goal via Thierry Monteny en werd de blik gericht op Werkendam. Daar gebeurde niets meer, waardoor nu Staphorst wacht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD