zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNAC en Excelsior halen spits van competitiegenoot

NAC en Excelsior halen spits van competitiegenoot

NAC en Excelsior hebben hun selectie op de valreep met een spits versterkt. Jeredy Hilterman maakt per direct de overstap van FC Emmen naar NAC, terwijl Excelsior Nikolas Agrafiotis van buurman FC Dordrecht overneemt.

In de zoektocht naar doelpunten is NAC bij Jeredy Hilterman uitgekomen. De 23-jarige spits heeft een contract in Breda getekend tot 2024. Hilterman vertrok afgelopen zomer uit Utrecht naar FC Emmen, maar ondanks acht doelpunten in 20 wedstrijden werd hij niet onomstreden in Drenthe. Nadat FC Emmen met Mart Lieder en Ole Romeny afgelopen maand twee aanvallers haalde, zag NAC een mogelijkheid om de centrumspits naar Breda te halen. De aanvaller met een verleden in de jeugd van EDO, AZ en Willem II speelde vier seizoenen bij FC Utrecht en werd in die periode topscorer bij Jong Utrecht. De in Haarlem geboren Hilterman wist in 97 duels 27 goals te maken voor de Utrechtse beloftenploeg. Ook kwam de spits tot drie invalbeurten bij de hoofdmacht in de Eredivisie. Met NAC, dat Haye verkocht aan Heerenveen, gaat Hilterman op jacht naar een ticket voor de nacompetitie.

Periodewinnaar Excelsior heeft met de komst van Nikolas Agrafiotis de aanvallende mogelijkheden vergroot. De 21-jarige spits sluit per direct aan in Rotterdam en vertrekt bij FC Dordrecht waar hij dit seizoen zevenmaal trefzeker was. De aanvaller speelde in de jeugd bij FC Den Bosch en Vitesse en sloot in 2020 aan bij FC Dordrecht. Voor de schapenkoppen speelde de spits in totaal 53 wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde. De voormalige jeugdinternational van Servië wordt bij de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie ploeggenoot van topscorer Thijs Dallinga. Op de website van Excelsior laat technisch directeur Nick Kersten weten tevreden te zijn met de aankoop die een contract voor anderhalf jaar heeft getekend: “Nikolas is een talentvolle speler. Hij is lang, fysiek sterk en goed aan de bal. Wij wilden heel graag een aanvallende versterking halen en we denken in hem de ideale aanwinst gevonden te hebben. Hij zal in eerste instantie moeten gaan concurreren met onze aanvallers. Juist ook vanwege die concurrentie binnen de groep is zijn komst belangrijk voor Excelsior”.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]