Volg ons

Clubs

NAC dumpt ‘negatieve’ buschauffeur

NAC dumpt ‘negatieve’ buschauffeur

NAC Breda wil niet langer gereden worden door buschauffeur Toon Mallo. Volgens Mallo neemt de club afscheid van hem na zeven jaar omdat hij ‘een negatieve invloed’ zou hebben, meldt Omroep Brabant. Volgens NAC liggen de zaken weer anders en zijn er meerdere redenen waardoor er per direct afscheid is genomen van Mallo.

Mallo, die in dienst is van een vervoersbedrijf waarmee de Bredase club samenwerkt, heeft het gevoel dat hij ‘zomaar buitengeflikkerd’ is. ,,Ik zou een negatieve invloed op het geheel hebben. Tja, ik snap dat niet, want ik zeg nooit wat over NAC tegen staf of spelers. Het slaat nergens op. Maar ze zeggen dat ze geen negatieve geluiden kunnen gebruiken en ik straal blijkbaar iets van negativiteit uit. Ik ben met stomheid geslagen.” Hij vermoedt dat mogelijk opmerkingen over de samenwerking met Manchester City en de trainerswissel (“Want die Belg haalt niet veel meer punten toch.”), gemaakt tijdens een scheidsrechterbijeenkomst waar directeur Justin Goetzee te gast was, hem fataal zijn geworden.

Mallo, naast buschauffeur ook fan van NAC, denkt te weten waar het probleem vandaan komt. “Goetzee was laatst bij ons te gast bij de scheidsrechtersvereniging. Daar hield hij een lezing en mochten we ook vragen stellen. Dat heb ik gedaan. Ik heb vragen gesteld die de 14.000 man op de tribune ook hebben. Over de meerwaarde van de trainerswissel, want die Belg haalt niet veel meer punten toch. En over de samenwerking met Manchester City. Ik zie dat als betrokkenheid, niet als negativiteit. Dat vond hij niet leuk en dat is denk ik de reden dat ik niet meer mag rijden.”

Jasper Saeijs, woordvoerder van NAC, stelt: ,,Er is niets ernstig gebeurd. Er zijn meerdere redenen waarom wij met hem stoppen. We hebben een evaluatie gehad met het vervoersbedrijf en met hen de totale dienstverlening besproken. Daaronder valt ook de chauffeur. Wij zijn al langere tijd niet tevreden, dat weet Muijs Scaldis en dat weet Toon ook. Maar wij gaan niet met modder naar hem gooien.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Clubs