zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNAC Breda haalt aanvallende versterking bij Feyenoord

NAC Breda haalt aanvallende versterking bij Feyenoord

NAC Breda kan de rest van het seizoen beschikken over Naoufal Bannis. De 19-jarige spits wordt gehuurd van Feyenoord waar hij geen uitzicht had op een basisplaats. De club uit Rotterdam kwam tegelijkertijd een contractverlenging met de talentvolle aanvaller overeen tot 2024.

Naoufal Bannis werd door ADO Den Haag gescout toen hij in de jeugd van Haaglandia speelde. In 2016 maakte de aanvaller de overstap van Den Haag naar Rotterdam.  Onder trainer Jaap Stam debuteerde Bannis op 4 augustus 2019 in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Sparta (2-2). Een seizoen later scoorde de spits als invaller tegen FC Emmen zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Vorig jaar verhuurde Feyenoord Bannis in de winterstop aan FC Dordrecht, waar de spits tot 17 wedstrijden en 5 doelpunten in de Eerste Divisie kwam.  Vorige maand speelde Bannis in de  thuiswedstrijd voor de Conference League tegen Maccabi Haifa nog een volledige wedstrijd in de Rotterdamse hoofdmacht. In de competitie kwam de aanvaller dit seizoen niet verder dan twee korte invalbeurten in de gewonnen wedstrijden tegen Willem II en Fortuna Sittard waarbij hij in Tilburg eenmaal doeltreffend was.

Met de komst van de aanvaller heeft NAC Breda de gewenste aanvallende versterking binnen. Trainer Edwin de Graaf zegt over de komst van Bannis op de website van NAC het volgende: “We waren nadrukkelijk op zoek naar een spits. Met de komst van Naoufal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als lopende spits fungeren”. De als negende geklasseerde Brabantse club hoopt Bannis speelgerechtigd te krijgen voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen koploper FC Volendam.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]