woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsHHC HardenbergNABESCHOUWING | HHC- Scheveningen: 'Een onherkenbaar HHC ten opzichte van de voorbereiding'

NABESCHOUWING | HHC- Scheveningen: ‘Een onherkenbaar HHC ten opzichte van de voorbereiding’

Afgelopen zaterdag openden HHC en Scheveningen in een onderling duel hun seizoen 2021/2022 in de Tweede Divisie. De wedstrijd leek in een onbesliste 0-0 te eindigen, echter kort voor tijd trokken de bezoekers de wedstrijd via een curieus doelpunt naar zich toe. Wat vonden de beide trainers, John Blok en Bert van Hunenstijn van de gang van zaken op sportpark de Boshoek ? De eerste serie vragen werden gesteld aan de coach van het winnende team.

John, jullie waren voor rust de bovenliggende partij, maar verzuimden een goal te maken of tenminste iets echt uit te spelen. Waaraan lag dat?

We hadden 2 kansjes maar hadden er inderdaad wat meer uit moeten halen. Dat had ook te maken met de invulling  van de rol van Bjorn Wagenaar, die wat hangend speelde. Daar hadden we wat meer uit moeten halen.

Dan is het bij rust dus nog 0-0, maar zien we een heel andere tweede helft. Kun je dat verschil duiden?

Wij raakten Robert van Koesveld centraal achterin kwijt. Hij was met zijn hoofd in aanraking gekomen met de elleboog van Jari Oosterwijk en bleek niet verder te kunnen. Ik bracht Kevin Gomez Nieto in, maar die had nog niet echt veel wedstrijdritme. Ik zette hem daarom op zijn vertrouwde stek rechts, verplaatste Owusu naar links waardoor Koorndijk het gat centraal kon opvullen. Maar daarmee stond er natuurlijk wel ineens een totaal andere verdediging. Dat had wat tijd nodig qua afstelling en communicatie met elkaar.

Tegelijkertijd deed ook HHC het na rust een beetje anders.

Ook dat natuurlijk. Met name Gersom Klok ging meer aan de buitenkant spelen en dat losten wij aanvankelijk niet goed op. Natuurlijk heeft dan het een met het ander te maken. Wij hebben dan net alles omgegooid en daarnaast stond het bij HHC ook iets anders.

Het debuut van Lex Immers is je goed bevallen?

Jazeker. Je moet  in je oordeel meenemen dat hij pas een paar weekjes mee heeft getraind. Dan mag je verwachten dat het na een uur wel over is, maar Lex hield het tot het einde toe vol. Dat vind ik grote klasse.

Immers was dan nog een debutant die vanuit een hoger niveau heeft aangesloten, maar je had ook andere debutanten.

In totaal hebben 5 spelers vandaag bij ons voor het eerst op het niveau Tweede Divisie gespeeld. Daaronder twee spelertjes van 19 jaar. Dat was leuk om te zien. En als je dan ziet hoe volwassen we met name in de eerste helft speelden dan verdient dat een groot compliment. We hadden nu dan ook meerdere spelers in de dug out die vorig jaar nog basisspeler waren. Dat wil niet zeggen dat ze dat niet alsnog kunnen worden, maar ik denk wel dat we in de breedte gegroeid zijn.

Uiteindelijk pak je zelfs nog alle punten mee naar Scheveningen.

Dat was natuurlijk wat gelukkig gezien de kansen die HHC na rust kreeg, maar anderzijds was dat ook de verdienste van Tyrone Owusu.

Mooi dat juist hij scoorde, hij was jullie uitblinker.

Tyrone was fantastisch. Hij zou zelf wat meer mogen beseffen hoe goed hij is, ondanks de slippertjes die hij wel eens kan maken. En dat het de winnende goal werd moet HHC zichzelf verwijten. Wij hadden het na rust zeker moeilijk met HHC, maar als zij niet scoren en wij enigszins gelukkig wel mag men dat ons niet verwijten.

Verliezend coach Bert van Hunenstijn vroeg zich voor de wedstrijd al af wat een vrijwel vlekkeloze voorbereiding waard was als de eerste competitiewedstrijd niet in winst zou worden omgezet. Iets dat dus ook prompt gebeurde.

Je gaf vooraf aan niet te weten waar je team ondanks de mooie voorbereiding stond. Met name omdat er zo lang niet op competitieniveau was gespeeld. Heb je achteraf ook teruggezien waar je voor de wedstrijd over sprak?

Ik had het over mogelijk extra spanning, schroom, gebrek aan overtuiging en enthousiasme. Dat is wat je mogelijk kon krijgen en dat is ook wat we hebben gezien. Ten opzichte van de wedstrijden in de voorbereiding was het een onherkenbaar HHC.

Na rust was alles ineens anders.

We kwamen ook voor de rust al een paar keer gevaarlijk door, maar de voorzetten waren niet op maat. Na rust komen we vaak genoeg in kansrijke positie, en dan ook dankzij goed voetbal. Maar van der Maaten stond uitstekend te keepen en wij hadden soms ook gewoon pech in de afronding. Alles bij elkaar hadden wij onszelf moeten belonen, maar wie ook die kansen kregen, het lukte allemaal net niet. Ik denk dat we er na rust zomaar tien hebben gehad. Zo’n vijf kopballen, twee keer v.d. Leij, een keer Hardijk voorlangs, Kaptein net over, Reinders vlak voor tijd nog. Maar goed, van der Maaten deed het uitstekend voor Scheveningen en uiteindelijk blijf je dan met lege handen.

Je beste verdediger was ook je gevaarlijkste aanvaller.

Serge Fatima. Ja, dat is zo. We voerden de druk op en dan is hij een extra wapen voorin. Daar had meer in gezeten maar dat lukte dan niet. Maar de grootste kansen kreeg Rob natuurlijk, dat weet hij zelf ook.

Die 0-1 kwam op een moment dat iedereen dacht dat het wel met 0-0 gedaan was. Hoe kon dat nog gebeuren?

We maakten meerdere fouten achter elkaar. Drie man lieten het op de helft van Scheveningen met druk zetten al lopen, we hadden toen eigenlijk te weinig restverdediging over maar het leek via de keeper alsnog goed te komen. En ja, dat kwam het dus niet.

Geeft die tweede helft nog aanknopingspunten voor komende zaterdag?

Ik heb er met de jongens al kort over gesproken. De manier waarop wij ons na rust voetballend hersteld hebben is gewoon goed. Daar moeten we dan mee verder.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD