dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNaar tribune gestuurde Zoutman: "Dubbel gevoel"

Naar tribune gestuurde Zoutman: “Dubbel gevoel”

Quick Boys heeft op eigen veld niet weten te winnen van Jong FC Groningen. Op Nieuw Zuid bleef het voor de thuisploeg steken op 1-1, waardoor de Katwijkse club na vier duels pas vier punten op de teller heeft. Trainer Jan Zoutman werd ook nog eens naar de tribune gestuurd.

Jongens hadden meer verdiend

“Ik heb een dubbel gevoel”, vertelde hij na afloop tegenover RTV West. “Over een groot deel van de wedstrijd ben ik tevreden. We waren de bovenliggende partij en we hebben prima voetbal laten zien. Het resultaat is tegelijkertijd teleurstellend. Je geeft bijna niets weg, dus dan wil je graag winnen. Ik vind ook dat de jongens meer verdienden.”

In discussie met de scheidsrechter

Waarom het niet is gelukt om te winnen? “Het blijft een sport van momenten en doelpunten. Wij hadden iets meer rendement moeten halen uit voorzetten en kansen. Tegelijkertijd gaat het om één vrije trap van Groningen.” Zoutman maakte zelf de negentig minuten niet vol op de bank. Na een discussie met de scheidsrechter moest de trainer naar de tribune. “In mijn ogen was het een duidelijke handsbal. Dan krijg je een discussie, waarbij ik zei dat hij het mis had. Zonder scheldwoorden of iets dergelijks. De scheidsrechter vond dat blijkbaar toch niet prettig. Het is jammer, want dit was niet nodig.”

Punten kunnen niet uitblijven

Over de moeizame start qua punten maakt Zoutman zich totaal geen zorgen. “Op zich is de start van het seizoen positief, want we gaan steeds beter voetballen. We hebben ons qua punten alleen een paar keer tekort gedaan, dat is duidelijk. Met een beetje meer kwaliteit of geluk had je nu twee of vier punten meer gehad. Dus sta je eigenlijk iets te laag. Maar als je zo blijft voetballen, dan kunnen de punten niet uitblijven.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD