maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieNa zware week voor Feyenoord staat Heerenveen te wachten

Na zware week voor Feyenoord staat Heerenveen te wachten

De Rotterdammers hebben het de afgelopen week zwaar te verduren gehad. Het speelde in zeven dagen tijd gelijk tegen FC Groningen (1-1), verloor in de KNVB-beker van FC Twente (2-1) en verloor gister van Ajax (2-0). Nu moet Feyenoord het deze opnemen tegen Heerenveen, die het juist wel goed doen de afgelopen tijd.

Feyenoord verloor de redelijk saaie klassieker door twee individuele fouten. De eerste (eigen) goal staat op de naam van Marco Senesi, die veel te veel risico neemt door de bal terug te spelen op de vijf-meter. Justin Bijlow verwacht de bal niet en is net te laat om de bal te redden. In de tweede helft was het Reiss Nelson die een fout maakte. Hij nam te veel risico met een sliding in eigen zestienmetergebied. Hierdoor kon Dennis Higler niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Dušan Tadić benutte de strafschop en bepaalde daarmee ook de eindstand. Na afloop van de wedstrijd was coach Arne Slot wel te spreken over het spel van zijn ploeg, hij vond dat zijn ploeg het Ajax heel lastig heeft gemaakt en niet in hun spel heeft laten komen.

Feyenoord op bezoek bij Heerenveen

Heerenveen wist afgelopen weekend in de laatste paar minuten de verhitte Friese derby te winnen van Cambuur. De club uit Leeuwarden wist het knap vol te houden, want ze stonden vanaf de 12e minuut met een man minder. De eindstand was 1-2 mede dankzij twee goals van Henk Veerman. SC Heerenveen is nu al vijf wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie, ze pakte in de afgelopen vijf wedstrijden elf punten. Hierdoor konden ze klimmen naar de negende plaats.

Het beloofd een mooie wedstrijd te worden, Heerenveen – Feyenoord begint woensdag 22 december om 18:45 in het Abe Lenstra stadion.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]