zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieNa Groningen probeert ook FC Utrecht te profiteren van FIFA-regeling in Rusland

Na Groningen probeert ook FC Utrecht te profiteren van FIFA-regeling in Rusland

VI meldt dat FC Utrecht zich mogelijk deze week nog zal gaan versterken met Pontus Almqvist. De 22-jarige aanvaller staat onder contract bij het Russische Rostov, maar door de tijdelijke FIFA-regels is zijn contract bevroren. Hij zou in Utrecht gaan spelen in plaats van de geblesseerde Henk Veerman.

In Zweden wordt Almqvist gezien als één van de grootste talenten met de Zweedse nationaliteit. In 2020 tekende hij een contract voor vijf seizoenen in Rusland, maar vanwege de oorlog is hij teruggekeerd naar zijn vaderland.

Vanwege de FIFA-regeling mag mag de aanvaller uitkomen voor een andere club tot aan het einde van het seizoen. Er zouden meerdere clubs geïnteresseerd zijn, maar Zweedse media melden dat Almqvist zijn ja-woord al gegeven heeft aan FC Utrecht. De Domstedelingen kunnen na het wegvallen van de Japanner Naoki Maeda én Henk Veerman wel een aanvallende impuls gebruiken.

De jonge Zweed speelde dit seizoen al 18 wedstrijden voor Rostov en scoorde daarin tweemaal. Ook wist hij vier keer een assist te geven. Hij is tevens international voor Zweden onder de 21 en heeft daar in vijf duels al tweemaal doel getroffen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]