dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMystery guest Rydell Poepon keert met IJsselmeervogels terug bij HFC

Mystery guest Rydell Poepon keert met IJsselmeervogels terug bij HFC

Danny van den Meiracker is geblesseerd, Khalid Tadmine nog niet honderd procent fit dus is de hoop bij IJsselmeervogels gevestigd op Rydell Poepon. 34 jaar en voetbalnomade van beroep. Na een rits van clubs in verre buitenlanden neergestreken aan de rode kant van het IJsselmeer. Zaterdag speelt hij tegen HFC, de club die hem een paar weken liet meetrainen en de kans bood om zijn conditie op peil te houden.
Voorbereiding

In augustus oefent Koninklijke HFC tegen AFC. Supporters veren op als na de rust een spits met rugnummer 20 in het veld komt. Zijn gezicht herkennen ze, zijn tred ook, al is die wat langzamer. Is dat niet die ex-spits van Ajax? Zou hij niet de nieuwe Patrick Kluivert worden? Nee joh, die speelde vroeger bij De Graafschap in de spits. De kenners aan de zijlijn worden het niet eens en de naam van de spits schiet ze niet te binnen.

Geheugen

Naarmate het vorderen van de jaren laat het geheugen ze al meer en meer in de steek, dus wachten ze geduldig totdat de aanvaller hen de rug toekeert. Dan kunnen ze zijn naam lezen. Het brilletje wordt opgezet voor de zekerheid. Wie van de senioren heeft het gelijk aan zijn zijde? Hun ademhaling gaat omhoog, de hartslag stijgt. Ze wachten tot hij zich omdraait en ze de naam zien op de achterkant van het shirt. Een vraagteken! Wat krijgen we nou, dat hebben we nog nooit gehad. Een mystery guest.

Foto: Pim Hols
Extra training
Navraag leerde dat het om Rydell Poepon ging. En inderdaad ex-speler van Ajax én De Graafschap, maar ook van Sparta en NAC Breda. In het buitenland speelde hij voor Valenciennes, Qarabag FK (Azerbeidzjan) en voor Gaziantep FK en Boluspor in Turkije. Gertjan Tamerus liet eerder al Michael Krohn-Dehli met zijn ploeg meetrainen en Poepon kon, nadat hij in januari 2020 zijn scheenbeen brak en de competitie twee maanden later werd stilgelegd door corona, wel wat extra training gebruiken. En dan was hij bij HFC aan het juiste adres. De trainer wil namelijk ‘de fitste ploeg van de Tweede Divisie’ op het veld zien. Dus deed de spits destijds op donderdag mee aan de activatietraining. Met spring- en hinkvormen gevolgd door 15 tot 25 meter sprints met een afwerking op goal.

Scherpte
En daar kon Poepon -toen- nog wel wat extra scherpte gebruiken. In het oefenduel met AFC had hij een doelpunt op zijn slof na een fantastische HFC-aanval. Jordy Hilterman, die na rust inviel als middenvelder, zette de aanval op. De 19-jarige Mehmet Yüksel gaf de assist en Poepon leek doelman Zonneveld te passeren. Hij wachtte te lang en een AFC-verdediger was net op tijd met zijn sliding.

HFC
De Koninklijke investeerde niet financieel in Poepon. Eenmaal gekozen voor ‘de Vogels’ kon de spits meteen aan de bak. Tegen Noordwijk speelde hij spits en rechtsbuiten en scoorde hij in de 93ste minuut. Tegen ASWH stond hij ook 90 minuten op het veld. Zaterdag de confrontatie met zijn ex-trainingsmakkers Oscar Willfert en André Morgan. HFC -IJsselmeervogels begint om 15.30 uur.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD