Volg ons

Cambuur Leeuwarden

MVV wint in slotfase van Cambuur, FC Dordrecht verslaat Helmond Sport

MVV wint in slotfase van Cambuur, FC Dordrecht verslaat Helmond Sport

MVV heeft in een koud Leeuwarden met 0-2 gewonnen van Cambuur. Er viel tot aan de laatste tien minuten bar weinig te genieten. FC Dordrecht heeft na wat vertraging door sneeuw met 3-2 gewonnen van Helmond Sport.

SC Cambuur – MVV Maastricht

Zoals eerder genoemd was de wedstrijd tussen Cambuur en MVV een saaie. Halverwege de eerste helft veerde het Leeuwarder publiek voor het eerst echt op toen Martijn Barto de paal raakte. Vlak hiervoor kreeg MVV al een aantal goede kansen achter elkaar op de 0-1. In de tweede helft vielen er in eerste instantie weinig noemenswaardigheden te noteren of het moet het debuut van Daniël Crowley aan Cambuur-zijde zijn. MVV wist deze typische 0-0 wedstrijd in de slotfase toch nog te winnen, dankzij een goal van Tuur Houben. Vlak hierna gooide Sammy Mmaee de wedstrijd in het slot door de 0-2 aan te tekenen.

 

FC Dordrecht – Helmond Sport

De wedstrijd op de Krommedijk begon wat later, doordat er nog een laagje sneeuw op het veld was gekomen in het uur voor de aftrap. FC Dordrecht begon veel beter dan Helmond Sport aan het duel en kreeg dan ook een aantal kansen, maar Denis Mahmudov en Robert Mutzers waren onfortuinlijk. Na 25 minuten zette eerstgenoemde Dordrecht op voorsprong, na geklungel achterin bij Helmond Sport. Dordrecht had een duidelijk veldoverwicht maar wist de kansen niet te maken en nadat Helmond eerst een bal op de lat schoot, kwamen de Helmonders vlak voor rust langszij door een kopbal van Jordy Thomassen. Na rust een beter Helmond Sport, maar toch liep Dordrecht uit naar 3-1 door doelpunten van Mutzers en Gustavo Hamer. Vrijwel uit het niets scoorde Thomassen de 3-2 voor Helmond Sport, maar verder kwamen de Helmonders niet, met een 3-2 eindstand als gevolg.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Cambuur Leeuwarden