vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieMVV verslaat Jong AZ, FC Emmen gelijk tegen Jong Ajax

MVV verslaat Jong AZ, FC Emmen gelijk tegen Jong Ajax

Jong Ajax heeft opnieuw averij opgelopen. Op bezoek bij FC Emmen kwam de ploeg van coach Michael Reiziger niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Jong PSV won van Almere City, terwijl MVV na rust afstand nam van Jong AZ.

FC Emmen – Jong Ajax 2-2
FC Emmen kwam al vroeg op achterstand via Keziah Veendorp met een eigen doelpunt. Zian Flemming had de Amsterdamse beloften bovendien op grotere voorsprong te zetten, maar hij wist niet te scoren. Via treffers van Cas Peters en Michiel Hemmen knokte de thuisploeg zich alsnog naar een voorsprong. Het kreeg bovendien kansen om het duel te beslissen, maar doelman Nobert Alblas redde. Noa Lang bepaalde de eindstand op 2-2 met een fraaie treffer.

Jong PSV – Almere City 3-2
Het duel tussen Jong PSV en Almere City kende een enerverend scoreverloop. Armando Obispo opende na een kwartier de score voor de ploeg van Dennis Haar. De Almeerders kwamen via na rust sterk terug via Silvester van de Water en Arsenio Valpoort: 1-2. Via Owusu had de ploeg van coach Jack de Gier het duel kunnen beslissen, maar hij miste. Donyell Malen schonk Jong PSV alsnog de zege 3-2 met twee treffers.

MVV – Jong AZ 3-0
In een gelijkopgaande eerste helft kreeg Jong AZ na een kwartier via Tijani Reijnders met een gevaarlijke vrije trap een grote mogelijkheid op de 0-1, maar doelman Michael Verrips kon redding brengen. Aan de andere kant werd Dean Koolhof net niet bereikt bij een Limburgse aanval vlak voor rust, waardoor zonder treffers de pauze werd ingegaan.

Na de pauze kwam MVV vlammend uit de kleedkamer. Eerst kreeg Attila Yildrim een grote kans, maar hij kopte naast. Na een uur spelen brak Koolhof het duel open met een prachtig afstandschot: 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak toen Yildirim oog in oog met doelman Nick Olij koel bleef. Tuur Houben bepaalde de eindstand op 3-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD