Volg ons

Eerste Divisie

MVV-trainer Elsen na thuisnederlaag: ‘Het piept en het kraakt nog steeds’

MVV-trainer Elsen na thuisnederlaag: ‘Het piept en het kraakt nog steeds’

MVV sloot zondagmiddag het voetbaljaar 2018 in mineur af. De ploeg van trainer/coach Ron Elsen ging op eigen veld onderuit tegen SC Cambuur (1-2) waardoor het nu terug te vinden is op de elfde plaats in de Eerste Divisie. De oefenmeester was realistisch genoeg om te bekennen dat de tegenstander de beste kansen kreeg, maar hij had toch het gevoel dat er meer in had gezeten. 

Uit handen gegeven
De beginfase van de tweede helft bleek fataal voor de ploeg uit Maastricht.  ,,In de vijf minuten na rust hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. Eerst die strafschop en de rode kaart en nog in de hectiek van het moment zelfs de 0-2. Het piept en het kraakt nog steeds. Als je in de slotfase naar ons middelveld kijkt, allemaal jonge spelers die normaliter een andere positie innemen. Dan is het extra jammer dat je in de slotfase niet nog met een beetje geluk de gelijkmaker binnen prikt. Maar eerlijk is eerlijk, Cambuur had vandaag de betere kansen”, aldus Elsen op de officiële website van MVV.

Play-Offs 
De ploeg uit Maastricht won in de eerste seizoenshelft zeven wedstrijden van de negentien, speelde er vijf gelijk en verloor men zeven keer. Een opvallende statistiek daarbij is dat MVV vijf keer onderuit ging in eigen huis. Elsen weet wat er in de komende maanden moet gebeuren bij de club. ,,Wij als MVV zullen hard moeten werken om rond de tiende plek te eindigen. Een plek die recht geeft op deelname aan de Play-Offs.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie