Volg ons

Eerste Divisie

MVV laat winst in Limburgse derby in laatste minuten uit handen glippen: 2-2

MVV laat winst in Limburgse derby in laatste minuten uit handen glippen: 2-2

De derby tussen Roda JC en MVV is geëindigd in een 2-2 gelijkspel waar MVV in de 90e minuut nog een 0-2 voorsprong in handen had.  De wedstrijd werd ontsierd door het vele vuurwerk en rookbommen van Roda zijde. Scheidsrechter Pol van Boekel moest tot twee keer toe het spel stilleggen.

Open begin

Op de derby stond veel druk: de overstap die Jordy Croux, afgelopen zomer, en Maxime Gunst, deze week, maakten van MVV naar Roda zette de verhoudingen op scherp. Zo werd deze week al eerder de spelersbus van Roda vernield en beklad door MVV supporters en ook tijdens de wedstrijd bleef het onrustig. De supporters van Roda lieten van zich horen door in de eerste minuut veelvuldig vuurwerk af te steken. Scheidsrechter van Boekel besloot van het veld af te gaan en om even later weer terug te keren. Het begin was veelbelovend en het spel golfde op en neer; aan beiden zijden waren het de rappe buitenspelers die het de tegenstander moeilijk maakte. Bij Roda was dat Jordy Croux en aan Maastrichtse zijde Tijmen Goppel die voor veel gevaar zorgden door hun persoonlijke tegenstanders regelmatig te passeren. In de 15e minuut werd het spel opnieuw even stil gelegd; rookbommen uit het Roda vak zorgden ervoor dat het stadion gevuld werd met zwarte rook.  Na een iets langere afkoelperiode werd de wedstrijd hervat maar het niveau van de eerste 15 minuten werd niet meer gehaald. Een doelpunt van Holtby werd afgekeurd wegens een duwfout en Roda JC hoopte tevergeefs op een doelpunt nadat Ugbo werd neergehaald door Mahmutovic.

Voorsprong MVV

In de tweede helft haalde Roda het niveau niet meer van het eerste kwartier en begon MVV de wedstrijd beter onder controle te krijgen. Dit zorgde dan ook voor de terechte voorsprong middels een doelpunt van Joer Schroijen, na opnieuw een prima voorzet van Tijmen Goppel. Kort daarna had Alberg de score gelijk kunnen trekken maar van heel dichtbij mistte hij; doelman Nigel Bertrams kon de bal nog maar net keren. Roda ging tegen het einde van de wedstrijd wat meer risico nemen wat uiteindelijk alleen maar leidde tot meer kansen voor MVV. Waar Holtby eerder nog mistte was het Kostons die met een magnifiek stiftje Muyters verschalkte en zo leek MVV veilig te zijn. Echter maakte Alberg al snel de aansluitingstreffer na een foute terugspeelpass van Joeri Schroijen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Even later werd het nog erger voor MVV: een vrije trap die Bertrams makkelijk had kunnen vangen liet de keeper los en de bal kwam voor de voeten van Ugbo die de bal eenvoudig binnen schoot en zo de 2-2 aantekende. Een spannende slotfase zorgde ervoor dat de derby uiteindelijk in een gelijkspel eindigde waar het in de 90e minuut nog leek dat MVV de punten in de tas had zitten.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie