Volg ons

Eerste Divisie

MVV huurt verdediger van Standard Luik, Roda JC test aanvaller uit Wales

MVV huurt verdediger van Standard Luik, Roda JC test aanvaller uit Wales

Dimitri Lavalée maakt komend seizoen deel uit van de selectie van MVV. De club uit Maastricht huurt de verdediger (21) voor één seizoen van Standard Luik, meldt het op de officiële website. Provinciegenoot Roda JC test momenteel Brandon-Lee Griffiths uit Wales volgens de berichtgeving op L1. 

Linkspoot
De verwachting is dat de nieuwste aanwinst van MVV vrijdag 13 juli zijn opwachting al zal maken bij de Maastrichtenaren. Dit in een oefenwedstrijd tegen SG Wattenscheid 09. Trainer Ron Elsen toonde zich vanzelfsprekend zeer tevreden met de aanvulling van zijn selectie. ,,Met Dimitri hebben we een linkspoot in huis, die in de verdediging zowel als centrale verdediger als op de backpositie kan spelen. Met zijn lengte en kopkracht is hij in staat luchtduels te winnen, daar waar het erom gaat. Lavalée komt uit een gedegen Standard-opleiding. Voor Dimitri betekent de overgang naar MVV Maastricht een stap vanuit een talentvol elftal én een talentvolle competitie naar een competitief elftal in een competitie waar er grote belangen op het spel staan.”

Wales
De twintigjarige Griffiths begon zijn professionele loopbaan bij Swansea City. Een doorbraak bleef uit waarna hij de overstap maakte naar Duitsland. Het voorgaande seizoen was hij actief voor TuS Ennepetal, een club op het vijfde niveau in Duitsland. De speler is inzetbaar als spits en op de flanken. Bij Roda JC op het trainingsveld is ook nog altijd Sebastien Bassong te vinden. De 32-jarige speler  maakte in het verleden de overstap naar Tottenham Hotspur, waarbij deze club een bedrag overmaakte van tien miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie