vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMulders: 'We wisten dat het van Jongeneelen moest komen"

Mulders: ‘We wisten dat het van Jongeneelen moest komen”

Rijnsburgse Boys begint met een 2-1-voorsprong aan de beslissende return om een Tweede Divisie-plek tegen Spakenburg. Trainer Pieter Mulders was tevreden met de zege, ondanks het niet hoogstaande spel. Grote man was Jeffrey Jongeneelen met twee goals.

Voorsprong niet verdedigen, maar winnen

“Ik moest het maar laten zien ook”, vond de aanvaller tegenover het Leidsch Dagblad. “Ik stond al vier wedstrijden droog. Ik had wel vier assists, maar hier sta ik ook voor in het veld.” Met name de 2-1 was een fraaie treffer door zijn aanname. “Ik weet niet hoe ik het deed, maar ik voelde me goed. Ik kon de bal precies goed leggen.” Zaterdag wacht de return in Spakenburg. “We gaan daar niet heen om de voorsprong te verdedigen, maar om te winnen.”

Pijn lijden

Trainer Mulders reageerde tegenover Voetbal in de Bollenstreek. “We beschouwden dit ook meer als een zakelijk duel en dat werd het ook. Zeker richting het einde toe. We misten wat mensen. De opties worden minder. Dan is het pijn lijden en dat hebben we prima gedaan. Het was niet mooi, maar dat maakt niet uit.”

Dat scheelt een hoop

Complimenten had Mulders voor de twee fraaie goals van Jeffrey Jongeneelen: “Ik zie het hem op de training ook regelmatig doen. En volgens mij deed hij het tegen IJsselmeervogels ook. Dat is een grote kwaliteit van Jeffrey. We wisten dat het van hem moest komen. Daarom liet ik hem ook geen verdedigend werk meer opknappen.” Vertrouwen is er bij de Uien bovendien omdat het zaterdag weer kan beschikken over Jordy Strooker en Joel Tillema: “Dat scheelt een hoop. Ik had nu ook weinig wisselmogelijkheden. Ik moest jongens laten staan, die zelden negentig minuten spelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD