woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapMonteiro na verrassende zege: 'Wij mogen hier als Kozakken Boys super trots...

Monteiro na verrassende zege: ‘Wij mogen hier als Kozakken Boys super trots op zijn’

Kozakken Boys wist dinsdagavond voor een daverende verrassing te zorgen in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg won na strafschoppen van De Graafschap. Sanny Monteiro, verdediger van de stuntploeg, was daarom vanzelfsprekend enorm trots op de geleverde prestatie van zijn team tegen de club uit de Jupiler League.

Verwachtingen vooraf
Monteiro wist dat Kozakken Boys niet kansloos zou zijn, maar rekende in eerste instantie niet direct op een ticket voor de volgende ronde. ,,Wat betreft de verwachtingen vooraf was dat wel een beetje dubbel. Het vorige seizoen wisten we Helmond Sport uit te schakelen dus weet je dat er altijd een kans is op succes. Wij moesten natuurlijk wel boven onszelf uitstijgen en De Graafschap moest een mindere dag hebben. In de aanloop van de wedstrijd kregen we ook nog eens te maken met enkele blessuregevallen, maar de vervangers hebben het dinsdag uitstekend gedaan”, aldus Monteiro tegenover Voetbal247.

Hoofdrol voor Den Hartog
Kozakken Boys hield de defensie goed gesloten en doelman Nils den Hartog was goed voor meerdere uitstekende reddingen. ,,We hebben als collectief ijzersterk verdedigd, maar ook geprobeerd om er een paar keer gevaarlijk uit te komen om De Graafschap pijn te doen. In de laatste fase van het duel kregen we echt sterk het gevoel dat het goed zou komen. We gaven niet veel kansen weg en onze doelman Den Hartog groeide steeds meer in de wedstrijd en pakte echt alles. Wij mogen hier als Kozakken Boys super trots op zijn.”

Feestje
Natuurlijk was er na afloop van de bekerstunt een feestje bij Kozakken Boys, Monteiro moest dit echter aan zich voorbij laten gaan. ,,Het feestje duurde nog tot laat in de nacht als ik de verhalen moet geloven. Ik kon er alleen niet bij zijn omdat mijn vriendin op het punt staat om te bevallen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD