Volg ons

Eerste Divisie

Monsterzege voor FC Eindhoven op FC Dordrecht, SC Cambuur wint in Volendam en Almere City tegen TOP Oss gestaakt

Monsterzege voor FC Eindhoven op FC Dordrecht, SC Cambuur wint in Volendam en Almere City tegen TOP Oss gestaakt

FC Eindhoven was vrijdagavond heer en meester in de wedstrijd tegen FC Dordrecht (8-1). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Elton Kabangu die goed was voor drie treffers. SC Cambuur won door een treffer van Sam Hendriks van FC Volendam (0-1) en de wedstrijd tussen Almere City en TOP Oss werd na 27 minuten spelen gestaakt vanwege de mist. 

FC Eindhoven – FC Dordrecht
In de 34ste minuut werd de ban gebroken door Elton Kabangu, dit in het voordeel van de thuisploeg (1-0). Daar bleef het niet bij, in de 44ste minuut was het weer Kabangu die het net van de tegenstander wist te vinden. Even later leek Samy Bourard het duel voortijdig te beslissen toen hij de 3-0 aan liet tekenen op aangeven van Kabangu. In de tweede helft ging FC Eindhoven gewoon door met het maken van doelpunten. Drie minuten na de pauze was het wederom Kabangu die de doelman van FC Dordrecht wist te passeren (4-0). Nadat Zamouri voor de uitploeg eerst een strafschop miste nam hij enkele minuten later revanche door alsnog te scoren, dit na een fraaie individuele actie (4-1). Vervolgens liep FC Eindhoven uit naar een zeer ruime zege van 8-1. De laatste vier doelpunten kwamen op naam van Elisha Sam, Alvin Daniëls, Collin Seedorf en Branco van den Boomen.

Almere City – TOP Oss
Na twintig minuten was er nog weinig te genieten voor het aanwezige publiek in Almere. Dat had mogelijk niets te maken met wat er op het veld gebeurde, maar meer met het feit dat het zicht voor de fans niet al te best was vanwege de dichte mist. Na 27 minuten spelen zag de dienstdoende scheidsrechter de beiden doelen niet meer waardoor hij de wedstrijd, naar later bleek definitief staakte.

Volendam – SC Cambuur
In de 78ste minuut ging de bal op de stip voor SC Cambuur. Sam Hendriks nam plaats achter de bal, maar vond in eerste instantie de doelman van de tegenstander op zijn weg. In de rebound wist hij echter wel het net te vinden (0-1).

Meer over Eerste Divisie