donderdag, juli 7, 2022
HomeEredivisieMohamed Ihattaren over relatie met Schmidt: "Ik kwam expres te laat."

Mohamed Ihattaren over relatie met Schmidt: “Ik kwam expres te laat.”

Mohamed Ihattaren wordt door velen nog steeds gezien als één van Nederlands grootste talenten, maar dat de aanvaller op een zijspoor is belandt moge duidelijk zijn. FC Utrecht staat op het punt om de Oranje-kandidaat voor 1,5 jaar lang op huurbasis vast te leggen. 

Afgelopen zomer tekende Ihattaren een contract voor vier jaar in Turijn bij Juventus. De Italianen betaalde naar verluidt zo’n 1,9 miljoen Euro en stalden hem vervolgens direct voor de rest van het seizoen bij competitiegenoot Sampdoria. Daar speelde Ihattaren echter geen minuut, beter gezegd: de Nederlander kwam niet één keer voor in de wedstrijdselectie. “Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden bij Sampdoria. Als negentienjarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen.”, zegt Ihattaren tegen De Telegraaf. Op een bepaald moment was het voor Ihattaren genoeg en besloot hij om terug te keren naar Nederland: “Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg.”

Relatie met Roger Schmidt
Het was sowieso de vraag of Ihatteren snel had kunnen debuteren voor de ploeg uit Genoa. De rappe aanvaller was namelijk in juli al uit de selectie gezet door de trainer van PSV, Roger Schmidt. “Ik heb spijt dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Mijn vader zou hebben gezegd: “Je blijft op z’n minst net zo lang als dat Schmidt bij PSV zit.”

Na het verloren bekerduel met Ajax werd er door Schmidt nog meer olie op het vuur gegooid en was de relatie tussen de twee heren niet meer te herstellen. “Schmidt had na afloop gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en dat hij me helemaal niet zo goed vond. De volgende dag kwam ik daardoor ook expres te laat.”

Hand in eigen boezem
Ihattaren geeft aan zelf ook fouten te hebben gemaakt: “Natuurlijk zijn er dingen waarvan ik denk: had ik het maar anders gedaan. Maar het leven is een leerproces, waarin je wankelt. Maar ik zal nooit vallen. Naar mijn idee heb ik echt veel gedaan om nader tot elkaar te komen, maar hij (Schmidt, red.) en ik begrepen elkaar niet.”

Totdat het contract bij FC Utrecht, of elders, getekend is houdt Mohamed Ihattaren zijn conditie op peil in het Olympisch Stadion onder leiding van een fysiotherapeut meldt VI. “Ik heb een halfjaar niet gevoetbald en zal een wedstrijd of vier nodig hebben om in mijn ritme te komen. Ik moet nu echt fit worden, maar ik weet dat ik dat voor elkaar kan krijgen.”

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS