woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMogelijk toch doorstart FC Lienden in Tweede Divisie

Mogelijk toch doorstart FC Lienden in Tweede Divisie

Als het aan trainer Hans van de Haar ligt, maakt FC Lienden een doorstart na het besluit van geldschieters Adrie Timmer en Nico Wagenvoort. De coach wil zelf op zoek naar één of meerdere sponsoren om in ieder geval het seizoen af te kunnen maken. Dat schrijft De Gelderlander.

Lowbudget afmaken
,,Ik weet niet hoe de spelersgroep er in staat, maar ik wil verder. Wil het seizoen lowbudget afmaken en ben op zoek naar een nieuwe sponsor. Er is echt niet veel geld nodig. De salarissen van de spelers zijn niet noemenswaardig en aan reiskosten doen we ook niet. Als je bij FC Lienden wil voetballen, moet je in jezelf willen investeren”, stelt Van de Haar tegenover de krant. ,,Als we op korte termijn een hoofdsponsor vinden, kunnen we door. Lukt het niet om één grote sponsor te vinden, dan zou je ook nog kunnen overwegen om voor elke wedstrijd een nieuwe shirtsponsor te vinden. Zo kom je er ook. Ik heb me er nog niet bij neergelegd.”

Doorstart
Van de Haar heeft zijn spelers echter tegelijk ook het advies gegeven om niet te wachten op een eventuele doorstart, maar te vertrekken als een kans zich voordoet: ,,Als zij weg kunnen dan moeten ze gaan. Spelers met een geregistreerd contract zijn nu vrij om over te stappen naar een andere club. Maar ook dat lossen we wel op als er een doorstart komt.’’

Boetes
Hoe Van de Haar de boetes vanuit de KNVB voor het niet voldoen aan de licentievoorwaarden wil opvangen, blijft onduidelijk. Die werden als één van de voornaamste redenen genoemd door Wagenvoort in de motivatie voor het besluit om te stoppen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD