Volg ons

Tweede Divisie

Moeizame zege op Jong Sparta betekent reuzenstap voor Katwijk

Moeizame zege op Jong Sparta betekent reuzenstap voor Katwijk

Katwijk heeft een reuzenstap gezet richting het kampioenschap in de Tweede Divisie door met 2-1 te winnen van Jong Sparta. De overwinning kwam moeizaam tot stand, omdat Jong Sparta zich kranig weerde op de Krom.

Sterke beginfase
De ploeg van coach Jack van den Berg begon uitstekend aan het duel en kreeg meerdere goede kansen in de beginfase. Marciano Mengerink en Robbert Susan wisten er echter van dichtbij geen raad mee. Katwijk werd echter op weg geholpen door een strafschop, benut door Susan. Na dat doelpunt leek Jong Sparta, zonder goudhaantje Hilal Dervisoglu, wat meer uit haar schulp te kruipen. Nadat Ragnar Ache een enorme kans om zeep hielp, was Ayoub Boukhari kort daarna wel trefzeker: 1-1.

Hectische slotfase
Na de pauze nam Jong Sparta steeds meer initiatief en kreeg het ook meer kansen. Katwijk bleef echter eveneens gevaarlijk. Zo leek een kopbal van Bennie van Noord onderweg naar het doel, maar een uitmuntende reflex van doelman Michael Fabrie wist de inzet nog net te keren. Enkele minuten later zette een sublieme steekpass van Susan Killian Berkhout vrij voor Fabrie. Berkhout bleef koel en schoof de bal koel onder de doelman door. In de hectische slotfase was het bij Katwijk vrouwen en kinderen eerst, maar de koploper bleef op de been. Daardoor heeft het nu zes punten voorsprong op Kozakken Boys met nog drie wedstrijden te spelen.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie