dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCMitchel Michaelis staat ook volgend seizoen onder de lat bij HFC

Mitchel Michaelis staat ook volgend seizoen onder de lat bij HFC

TD Sander Vink heeft keeper Mitchel Michaelis ook voor komend seizoen vastgelegd. De ex-prof moest even wennen aan zijn nieuwe ritme van overdag werken en ’s avonds. Michaelis kende ook in de voorbereiding en later in de competitie de nodige pech en liep blessures op. Richard de Groot en Duke Verduin stonden een paar duels op goal, maar eenmaal fit koost koos trainer Tamerus voor routinier Michaelis.

,,Ik zit nu voor het eerst in mijn leven 45 uur per week op kantoor bij TPS Volendam, we ontwerpen logo’s. En van daaruit ga ik drie keer per week naar Haarlem om te trainen.”

 

De doelman komt oorspronkelijk uit de kop van Noord-Holland. In de jeugd speelde hij voor WGW, Den Helder, Hollandia en Volendam.

Bij de profs van FC Volendam was hij in de seizoenen 2011-2015 voornamelijk reservedoelman. Hij acteerde in 2016 een seizoen voor OFC om vervolgens terug te keren bij FC Volendam.

Daar was hij met name actief voor Jong Volendam, dat uitkwam in de derde divisie. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij de Eagles, waar hij op de bank zat omdat talent Jay Gorter de onbetwiste nummer één was.

Ajax

De doelman koos na zijn profbestaan voor de functie van doelman bij HFC.  Michaelis woont, net als middenvelder Gerry Vlak in Volendam, en dat was een prettige bijkomstigheid. Het duo kent elkaar ook nog van hun tijd bij FC Volendam.

Training

Bij HFC wordt hij getraind door de jonge keeperstrainer Terence Meuwese. Hij volgde Tom van Schaik en Gerard van Rossum op.

In het veld oogt hij de laatste weken ontspannen en vol vertrouwen. ,,Elke hoge bal is voor mij.Dat weten de verdedigers.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD