Volg ons

Uitgelicht

Minister Hugo de Jonge heeft slecht nieuws voor topamateurvoetbal

Minister Hugo de Jonge heeft slecht nieuws voor topamateurvoetbal

De kans dat er half januari weer gevoetbald kan worden is aanzienlijk geslonken. Minister Hugo de Jonge had vandaag na het vragenuurtje in de Tweede Kamer in dat opzicht slecht nieuws.

,,Je moet ervan uitgaan dat het echt wel langer gaat duren dan half januari”, zei de minister over de momenteel geldende maatregelen. ,,Je kunt nu zeggen dat de remweg gewoon langer is.” Het R-getal is momenteel weer boven de 1 gekomen. In plaats van versoepelingen overweegt de regering juist om extra maatregelen te nemen, zoals het verlengen van de kerstvakantie.

In het momenteel beoogde Plan B van de KNVB wordt uitgegaan dat half januari weer gevoetbald kan worden in competitieverband. Dat lijkt gezien de huidige cijfers vrijwel ondenkbaar. Het is zelfs de vraag of er tegen die tijd al weer in groepsverband getraind mag gaan worden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht