donderdag, februari 25, 2021
Home Uitgelicht Minister: 'Half januari experimenteren met voetbal met publiek'

Minister: ‘Half januari experimenteren met voetbal met publiek’

Minister Mona Keijzer van Economische Zaken wil half januari experimenten toestaan om publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. Ook concertgebouwen en bioscopen zouden ruimte krijgen om weer mondjesmaat publiek toe te laten. Dat meldt de NOS.

De minister stelt wel strenge voorwaarden aan de proef: zo mag deze alleen worden gehouden in regio’s waar het risiconiveau 1, of te wel ‘waakzaam’ is. Het risiconiveau wordt bepaald door het aantal met corona besmette personen per 100.000 inwoners. De experimenten worden gedaan samen met onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft om te meten wat de gevolgen zijn op verspreiding van het virus en hoe bezoekers zich gedragen.

Daarnaast is het een voorwaarde dat publiek moet kunnen zitten. Voor evenementen, zoals festivals, geeft de minister geen toestemming. Het is dan ook zeer de vraag of het amateurvoetbal al wordt meegenomen in het experiment. Theoretisch zouden amateurclubs met een tribune vaste plaatsen kunnen toewijzen om zo een klein beetje publiek toe te laten. Of de KNVB zich hiervoor sterk maakt, is onbekend. Los daarvan is nog niet besloten wanneer de competitie hervat kan worden. Aanstaande dinsdag is weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments