maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMinimaal acht profclubs willen beloftenteam alsnog in voetbalpiramide

Minimaal acht profclubs willen beloftenteam alsnog in voetbalpiramide

Liefst acht profclubs azen alsnog op een plek in de voetbalpiramide met hun beloftenteam, bij voorkeur in de Tweede of Derde Divisie. Volgens Voetbal International zouden Feyenoord, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Willem II, Go Ahead Eagles, NEC, SC Cambuur en NAC Breda in ieder geval graag alsnog instromen.

Ruimte gemaakt moeten worden voor de clubs

Daarbij stellen ze allemaal geen trek te hebben om, zoals de reglementen voorschrijven, in de vijfde klasse te starten. “We willen absoluut terug de voetbalpiramide in. Daar gaan we ons dus voor inschrijven, maar we willen wel in overleg met de KNVB kijken dat we zo hoog mogelijk instromen. De beloftencompetitie waar ze nu in zitten is zwaar onwenselijk, met maar veertien wedstrijden. Ik heb hierover een gesprek gehad met Hans van Breukelen, de KNVB wil in ieder geval meedenken, maar er zal ruimte gemaakt moeten worden voor NEC en andere clubs”, stelt Edwin de Kruijff van NEC tegenover het weekblad. Feyenoord heeft eerder al aangegeven eventuele instroming in de Derde Divisie niet te zien zitten.

KNVB praat al in termen van uitdagingen

De KNVB laat doorschemeren dat haar waarschuwing aan profclubs dat het instroommoment voorafgaand aan het huidige seizoen toch niet zo hard is als het destijds werd geventileerd. De voetbalbond gaf profclubs vorig jaar de mogelijkheid zich in te schrijven voor de voetbalpiramide, maar veel clubs haalden daar hun neus voor op. Liefst acht clubs zijn inmiddels al van gedachten veranderd en staan te springen om alsnog deel te nemen. Het heeft er alle schijn van dat de KNVB wil meedenken, getuige de reactie van een woordvoerder tegenover VI: “Vorig jaar is de nieuwe voetbalpiramide gelanceerd. Gaandeweg loop je tegen grote en minder grote problemen aan. Noem het uitdagingen. We kunnen wel kijken wat er in de toekomst beter of anders kan. We zijn allemaal gebaat bij een nog betere competitieopzet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD