zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCMike van den Ban is op de weg terug en maakt weer...

Mike van den Ban is op de weg terug en maakt weer speelminuten voor HFC

Mike van den Ban is op de weg terug. Hij kwam dit seizoen over van Quick Boys naar HFC maar in de voorbereiding leek een blessure roet in het eten te gooien. Er werd zelfs getwijfeld of hij nog wel in actie zou komen voor HFC. Afgelopen dinsdag maakte de middenvelder weer speelminuten.

De middenvelder deed een half uur mee en het was zijn beloning voor wekenlang werken met hersteltrainer Gerrit Peijs. De 79-jarige zorgt er voor dat spelers na een blessure weer fit genoeg worden om met de groep mee te trainen.

Een maand geleden legde Peijs zeven ballen op de zestien meter waarna Van den Ban, Kane Prins en Zakaria Eddahchouri moesten afronden, een sprintje trekken en vervolgens de volgende bal erin jassen. Peijs hield de tijd en de score bij. Daar bleek al dat het met het scorend vermogen van de routinier nog goed zat.

Weken later sloot hij aan bij de groepstraining met afgelopen dinsdag de eerste speelminuten.  Van den Ban kan in de spits om Sietse Brandsma spelen, kan als nummer ‘10’ optreden, maar ook vanaf rechts acteren. Hij brengt snelheid, dynamiek, lopend vermogen en energie in het team.

Van den Ban speelde van 2012-2016 voor de Koninklijke en werd daarna door Katwijk gescout.

Met de Katwijkers werd hij algeheel amateur kampioen en liep ook een kruisbandblessure op.

Van den Ban kwam de laatste jaren weinig in actie. Na Katwijk speelde hij voor IJsselmeervogels. Door blessureleed en de corona-onderbreking kwam hij tot slechts drie wedstrijden waarin hij een keer scoorde en twee assists gaf.

 

fiets van de zaak

 

De 31-jarige Van den Ban is één van de nog op niveau spelende uitverkoren die het mooie shirt van DCO om de schouders heeft gehad.

De nu 31-jarige Haarlemmer startte daar met voetbal en reikte zelfs tot in de jeugd van Ajax. Via HFC Haarlem en een contract bij VVV Venlo kende hij zijn goede jaren in het amateurvoetbal bij HFC en Katwijk.

Bij Koninklijke HFC was hij in het verleden ook jeugdtrainer en coördinator jeugdtrainingen breedtesport. Ook was Van den Ban hoofd opleidingen bij Geel-Wit en Hooglanderveen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD