dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMichel Steggink relativeert belang derby: "HSC'21-Quick'20 zal niet bepalend zijn voor het...

Michel Steggink relativeert belang derby: “HSC’21-Quick’20 zal niet bepalend zijn voor het seizoen”

Michel Steggink maakte als speler de hoogtijdagen mee van HSC’21. Zondag keert hij terug op het Scholtenhagen, maar dan als trainer van de regionale rivaal Quick’20. Een bijzonder moment voor de trainer, die na een dienstverband bij eersteklasser Heino dit seizoen voor het eerst bij de Oldenzalers aan het roer staat.

Bijzonder
Als speler van HHC Hardenberg, waar hij na zijn Haaksbergse periode actief was, keerde Steggink al wel eens terug bij zijn oude club voor een oefenwedstrijd, maar nu is het voor het eggie. ,,Natuurlijk is dat bijzonder. HSC’21 heeft toch nog altijd nog een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb er een mooie tijd gehad” Daarbij komt dan nog het sentiment van de derby. ,,Je ziet dat er extra aandacht is van de media, met onder meer een groot stuk in de krant. Bovendien zitten we in een afdeling, waarbij de meeste tegenstanders ver weg zitten, dan is een derby extra speciaal. De meeste jongens kennen elkaar en dat maakt zo’n duel bijzonder.”

Geen extra druk
Maar uiteraard gaat het ondanks die randzaken zondag gewoon om de punten. Zowel Quick’20 als HSC’21 startten niet overtuigend aan het seizoen. Het bekeravontuur zit er al op voor beide clubs en in de competitie verzamelden ze elk slechts één punt. Toch vindt Steggink het overdreven om te stellen dat er nu al extra druk op staat. ,,We zijn pas net begonnen. Wij gaan proberen te winnen en dat zal HSC’21 ook doen. En als de wedstrijd zich zo ontwikkelt dat een punt het maximaal haalbare is, dan gaan we daarvoor. De wedstrijd van zondag zal echt niet bepalen of we om de bovenste plekken mee gaan doen of in de problemen komen. Zeker voor mij als trainer is het ook gewoon één van de 34 wedstrijden.”

Ondermaats
Na de thuisnederlaag tegen Quick Den Haag gaf Steggink aan dat als  zijn ploeg er niet vol voor gaat, Quick’20 maar een eenvoudig team is. Het leek erop of hij zijn team even wilde prikkelen, nadat de Oldenzalers afgelopen seizoen op een roze wolk verkeerden. Steggink beaamt dat. ,,Quick Den Haag is echt geen slechte ploeg hoor, maar van onze kant was het zondag ondermaats. Quick’20 is op zijn best als het speelt met veel flair, drive en energie en juist dat miste ik zondag en eerder ook tegen CSV Apeldoorn. Het mooie is dat de spelers dat ook erkennen. Misschien wil ik wel te snel, ook vorig seizoen duurde het even voor het ging draaien. We moeten ook een paar belangrijke spelers vervangen, dus het is ook wat dat betreft nog even zoeken. Als we weer met energie gaan spelen en voor elkaar door het vuur gaan, dan komt het voetbal ook vanzelf weer, daar ben ik van overtuigd.”

Verwachtingspatroon
Steggink brandt zijn vingers niet aan de vraag of Quick’20 weer een rol kan spelen in de subtop van de Derde Divisie. ,,Het verwachtingspatroon is na vorig jaar best hoog, maar we zijn niet alleen de 28 doelpunten kwijt geraakt van Rens van Benthem, maar ook Sergio Babb was een belangrijke speler in de as. Het werkt bij deze club nou eenmaal niet zo, dat we er dan zo maar weer even een gearriveerde speler voor terug kunnen halen. Bovendien, vorig seizoen bestond de volledige top uit gepromoveerde clubs, dus het is lastig de sterkte van tegenstanders in te schatten. Het is in ieder geval niet zo dat de moeizame start mij zorgen baart. De speelwijze van Quick’20 is duidelijk en we hebben een goede ploeg. In de voorbereiding heb ik ook al heel goede dingen gezien, dus ik weet dat het er in zit.”

Foto: Sallandvoetbal / Kristian Giesen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD