donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesMichael Lanting keert terug op Divisie-niveau bij ODIN'59

Michael Lanting keert terug op Divisie-niveau bij ODIN’59

Het komt niet vaak voor dat een voetballer die gekozen heeft om op een lager niveau te gaan spelen, alsnog terug weet te keren op een hoger niveau. Eén van de uitzonderingen op die regel is Michael Lanting die, na twee seizoenen Go Ahead Kampen (eerste klasse), komend seizoen weer terugkeert in de Derde Divisie. De 36-jarige middenvelder speelt komend seizoen voor ODIN ’59. In gesprek met Voetbal247.nl vertelt Lanting over de verrassende overgang en de ambities van zijn nieuwe club.

,,Voor mezelf was deze overgang helemaal niet zo’n verrassing”, reageert Lanting op de eerste stelling. ,,Ik heb altijd wel de ambitie gehad om terug te keren op Divisie-niveau en hoewel ik in de Eerste Klasse speelde, zijn de contacten altijd warm gebleven. Daarbij heb ik er altijd voor gezorgd dat ik fit was en heb ik het geluk gehad dat ik nog nooit een zware blessure heb gehad.” Toen bekend werd dat het lopende seizoen niet afgemaakt zou worden, zorgden de warme contacten voor een connectie tussen Lanting en ODIN ’59. ,,Na een paar goede gesprekken waren we er snel uit.”

Naast het niveau was het verhaal van de club een belangrijke reden voor Lanting om te kiezen voor de Heemskerkers. ,,De filosofie van ODIN ’59 spreekt mij aan. Er heerst een echt verenigingsgevoel en ze hebben de gezonde ambitie om stappen omhoog te maken. In mijn Spakenburg-periode heb ik een aantal keer tegen ze gespeeld en stond altijd tegen een ploeg die er vol voor gaat.” Toch is de ambitie van ODIN ’59 anders dan die van een grote club als Spakenburg, vindt Lanting. ,,De druk bij ODIN ’59 is anders. Het is meer mogen dan moeten.”

Als de club de ambitie om te promoveren naar de Tweede Divisie wil waarmaken, komen er in het seizoen wel momenten dat “mogen” verandert in “moeten” en de druk wel anders is. ,,Dat hadden ze in het vorige afgebroken seizoen natuurlijk al. Toen was het gaatje met Sparta Nijkerk maar vijf punten en zouden beide ploegen elkaar nog ontmoeten.” Is de ervaring van het spelen van wedstrijden onder dergelijke druk het extra stukje ervaring dat Lanting mee kan geven aan zijn teamgenoten? ,,Wedstrijden spelen onder druk zijn het mooiste,” stelt hij. ,,De kunst is om ook die wedstrijden onbevangen in te gaan. Ik hoop dat ik dat extra stapje mee kan geven aan de ploeg.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD