woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieMexicaanse investeerder redder in nood van Roda JC

Mexicaanse investeerder redder in nood van Roda JC

Mauricio Garcia de la Vega is de nieuwe eigenaar van Roda JC. De Mexicaanse investeerder nam het aandelenpakket van tachtig procent over van Frits Schrouff. De overige twintig procent van de aandelen blijft volgens De Telegraaf in handen van Aleksei Korotaev. Door deze ontwikkelingen is het voortbestaan van de club uit Kerkrade nu zeker.

KNVB
Dinsdag werden de handtekeningen voor de overname van de aandelen op papier gezet volgens de voornoemde landelijke krant. De KNVB moet echter nog wel akkoord gaan met de overname van de aandelen. Volgens regels bij de Nederlandse voetbalbond moet iedere investeerder die meer dan 25 procent van de aandelen in handen krijgt onderworpen worden aan een screening.

Real Murcia
Het streven van de nieuwe eigenaar is om Roda JC binnen drie jaar naar de Eredivisie te loodsen. Eerder was De la Vega als investeerder betrokken bij het Spaanse Real Murcia. Volgens De Telegraaf zou er daar in de media veel negatieve publiciteit geweest zijn rondom de Mexicaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD