vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMetaj redt HHC en duwt UNA diep in blessuretijd naar play-offs

Metaj redt HHC en duwt UNA diep in blessuretijd naar play-offs

HHC Hardenberg heeft zich dankzij een zwaarbevochten zege op UNA weten te verzekeren van nog een seizoen in de Tweede Divisie. Met tien man moesten de oranjehemden ruim een uur aan de bak bij UNA. De 0-1-voorsprong verdween tien minuten voor tijd, maar in blessuretijd schoot Metaj met zijn tweede goal van de dag de 1-2 binnen.

Penalty en rood

In de eerste helft nam arbiter Cairo de hoofdrol op zich. Eerst gaf hij HHC een penalty voor hands, waar ook de herhalingen geen volledige uitsluitsel over gaven. Metaj schoot vanaf elf meter overtuigend raak: 0-1. Daarna hadden de bezoekers het betere van het spel en moest UNA een aantal keer fors ingrijpen. Kaarten bleven daarbij uit. Tiemen van Hezel had de marge naar twee treffers kunnen tillen, alleen hij lepelde vanaf zo’n vijftien meter over. Na een halfuur werd het duel daarop alweer op zijn kop gezet. Bij een lange bal gingen Brian Boogers en Kevin Görtz het sprintduel aan. Boogers ging naar de grond en nu trok Cairo direct rood.

Allerlaatste tel

Tegen tien man kreeg UNA de controle over de wedstrijd en vooral in het resterende deel van de eerste helft een aantal goede kansen. De goal bleef alleen uit, door wat afzwaaiers en goede reddingen van Sander Danes. In de tweede helft trok HHC zich terug en UNA moest zoeken naar een gaatje. Daarvoor kwam na een uur spelen ook Rob van Boekel binnen de lijnen en ging de thuisploeg met een verdediger minder spelen. Grote kansen leverde het niet op en UNA moest dan ook hopen op een bal die goed viel of een afstandsschot. Het werd dat laatste. Jeroen Stottelaar mocht van twintig meter vrij uithalen en plofte de bal pardoes in het kruis. Zo leek UNA zich te redden tot diep in blessuretijd. Een voorzet bleef hangen en opnieuw was het Metaj die de bal binnen schoot. Het werd alsnog bij 2-2, maar Danes liet bij een vrije trap opnieuw zijn klasse zien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD