dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDFSMenting (Spakenburg) en Van der Kracht (De Treffers) zien overgang naar DFS...

Menting (Spakenburg) en Van der Kracht (De Treffers) zien overgang naar DFS per WhatsApp afgezegd worden

Spakenburg-middenvelder Tom Menting en De Treffers-doelman Jordy van der Kracht moeten opnieuw op zoek naar een nieuwe club. Hun overeengekomen overstap naar hoofdklasser DFS is per WhatsApp afgeblazen.

Eigen jeugd
DFS kondigde recent aan haar prestatieve ambities op te bergen en volledig verder te gaan met een selectie doe wordt ingevuld door eigen jeugdspelers. De ambitieuze zaterdaghoofdklasser had echter reeds overeenkomsten bereikt met acht spelers voor volgend seizoen: Max Jansen (AZSV), Jordy van der Kracht (De Treffers), Tom Menting (Spakenburg) en huidige selectiespelers Remy Raterink, Mart Raterink, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst en aanvoerder Lorenzo Davids.

Tweestrijd
De koerswijziging is een gevolg van een strijd tussen het bestuur enerzijds en sponsor Gerard Roelofsen en de stichting Sport Promotie Neder-Betuwe anderzijds. Donderdagavond vond een gesprek plaats tussen de huidige spelersgroep en de sponsor, waarna de spelers massaal partij kozen voor de geldschieter en zelfs besloten aankomende zaterdag niet te zullen spelen tegen FC Rijnvogels.

Conflict
,,We hebben vanochtend in alle vroegte de nieuwe spelers tekst en uitleg gegeven om te voorkomen dat ze het op een andere manier zouden horen. Vandaag hebben we al heel wat jongens telefonisch verder bijgepraat en uiteraard ook interim-trainer Joop Gall. Vanavond hebben we de huidige spelersgroep op de hoogte gebracht. Of dit nog goed komt? Alleen als het bestuur opstapt”, reageert Roelofsen tegenover De Gelderlander. ,,Ik ben hier al veertig jaar sponsor, ik denk dat misschien twintig tot dertig procent van de leden achter het bestuur staat, en een ruime meerderheid achter onze plannen. Maar die leden zullen dan wel in actie moeten komen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD