Volg ons
Marciano Mengerink Katwijk

Tweede Divisie

Mengerink: ‘We moeten wel kritisch kijken naar ons spel’

Mengerink: ‘We moeten wel kritisch kijken naar ons spel’

Mensen die alleen de eindstand van het duel tussen Katwijk en Barendrecht hebben gezien, zullen de 4-0 thuisoverwinning van de regerend kampioen tegen het stroef draaiende Barendrecht ter kennisgeving aannemen. Over dat duel zullen dan ook geen Kamervragen worden gesteld. Marciano Mengerink, topscorer van de thuisploeg, gaf in zijn nabeschouwing echter aan dat er binnenskamers wel degelijk wat te bespreken valt. Jan Zoutman, zijn trainer, was iets milder in zijn oordeel. Trainer en spits waren het wel roerend eens over het vertoonde spel van de Krombewoners: ,,In balbezit waren we veel te slordig.”

De eenduidige conclusie was voor Mengerink de reden om niet alleen de drie punten te koesteren en de blik naar komend weekend te verplaatsen. ,,We moeten wel kritisch kijken naar ons spel. Zeker in thuiswedstrijden creëren we gewoon veel te weinig. Er zit nog zoveel ruimte voor verbetering in ons spel bij balbezit”, zegt de aanvalsleider. Trainer Zoutman belichtte de zaak vanuit een iets positiever perspectief. ,,We waren slordig aan de bal en het druk zetten ging, met name in de eerste helft, niet goed. Ik vond, eerlijk gezegd, Barendrecht in de eerste helft beter voetballen dan wij. Doordat onze defensieve organisatie wel prima op orde was, konden zij weinig gevaar stichten. Aan de andere kant doen wij dat ook veel te weinig. Ik ben wel gelukkig met het feit dat we er vier scoren uit dat kleine aantal kansen.”

Twee van de vier doelpunten kwamen op naam van Mengerink, die zijn seizoenstotaal de dubbele cijfers in schoot. Ook hij had gezien dat het vertoonde spel matig was en dat Barendrecht, ondanks het kwaliteitsverschil, de bal makkelijker liet rondgaan dan Katwijk. ,,Behalve de openings- en slotfase van de wedstrijd was het matig van onze kant. Ik vond Barendrecht beter voetballen dan wij en heb na de wedstrijd ook tegen ze gezegd dat dit een geflatteerde overwinning van ons was. Ik had na rust wel het idee dat hun verzet gebroken zou zijn als wij de tweede zouden maken.”

Uiteindelijk werd in de slotfase de voorsprong nogmaals verdubbeld en zaten Zoutman en Mengerink volledig op één lijn tijdens de conclusie: ,,Je mag me feliciteren met de overwinning, maar het spel was van onze kant niet best”, was de eindconclusie van Zoutman.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie