Volg ons

Tweede Divisie

Mengerink schiet Katwijk in slotseconde naar zege op FC Lienden

Mengerink schiet Katwijk in slotseconde naar zege op FC Lienden

Blessuretijd op De Abdijhof. Het duel tussen FC Lienden en Katwijk staat 1-1. De Katwijk-supporters verbijten zich langs de lijn, na zo’n goede eerste helft staat hun ploeg toch op puntenverlies. Ondertussen klonteren de Kozakken Boys-fans samen bij een tv. Hun ploeg heeft met 3-2 gewonnen tegen VVSB en de concurrent staat op het punt zich te verslikken. Met nog 11 competitieronden te gaan loopt de spanning in de Tweede Divisie nu al op tot grote hoogten. De strijd om de titel is nu al zenuwslopend.

Katwijk had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken. Met name in de eerste helft lieten de Krombewoners zien waarom zij het hele seizoen al bovenaan staan. FC Lienden werd van het kastje naar de muur gestuurd en het mocht doelman Jan Schimmel danken dat ze rust haalden met 0-0. Twee keer Marciano Mengerink, Kilian Berkhout, Bennie van Noord, Mengerink, Steven Sanchez Angulo, Mengerink en weer Sanchez Angulo. Allen kwamen ze in de eerste 45 minuten in kansrijke positie, geen van hen wist te scoren. De thuisploeg wist, via Erik van Eem, slechts eenmaal dreigend te worden. Hans Kraay en consorten telden hun zegeningen en dankten hun doelman.

Vlak na rust was het echter toch raak. Rommelen en frommelen op de achterlijn, op onnavolgbare wijze in kansrijke positie terechtkomen en van niets iets maken. Wanneer een doelpunt beschreven wordt zoals zojuist, kan er slechts een naam aan dat doelpunt toegevoegd worden: Marciano Mengerink. Na de 0-1 werd ook Lienden wakker en als Hans Kraay Nick Hak inbrengt voor Jawad Bellahsan krijgen de gastheren ook enkele mogelijkheden. Danny van den Meiracker komt twee keer tot een schot, maar heeft zijn vizier niet goed staan, Hak lijkt richting Ricardo Kieboom te kunnen gaan, maar hij wordt gestuit door Kay Blokland. Als aan de andere kant Sanchez Angulo voor de zoveelste keer de vuisten van Schimmel op zijn weg vindt, moet Katwijk kiezen tussen het consolideren van de magere voorsprong, of het doorgaan met jagen op een tweede goal. Zoals zo vaak blijkt ook nu die keuze niet te maken door een ploeg op voorsprong en krijgt die ploeg in de slotfase de rekening ervoor gepresenteerd. Hak komt in botsing met Kieboom en vindt genade in de ogen van scheidsrechter Van der Pol, die naar de penaltystip wijst. Danny van den Meiracker schiet 6 minuten voor tijd FC Lienden naast Katwijk, puntenverlies voor de koploper is in de maak.

Als het bord van de vierde man na 90 minuten dienst weigert, is het voor het publiek langs de lijn ouderwets gokken wat er aan tijd bij gaat komen. Een minuut gaat voorbij, nog een minuut is om. Werkendam verheugt zich voor de tv, de Katwijk-aanhang verbijt zich langs de lijn. Guus van Weerdenburg mag de bal nog een keer de diepte in pompen en hij vindt Mengerink. Die dribbelt zichzelf in schietpositie, haalt uit en verschalkt Schimmel: 1-2. De Abdijhof ontploft, het uitpubliek van blijdschap, Hans Kraay junior van woede. In de absolute slotfase voorkomt het fenomeen Mengerink weer puntverlies voor de koploper. En dan te bedenken dat het alleen nog maar spannender gaat worden, naarmate we dichter bij het einde van de competitie gaan komen…

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie