donderdag, maart 4, 2021
Home Clubs Jong Sparta Mengerink maakt eindelijk jubileumtreffer: 'Het werd wel een dingetje, ja'

Mengerink maakt eindelijk jubileumtreffer: ‘Het werd wel een dingetje, ja’

Marciano Mengerink had wel vaker een periode droog gestaan, maar hij heeft wellicht op geen doelpunt langer hoeven wachten dan op zijn honderdste in het shirt van Katwijk. Met de openingstreffer in eigen huis tegen Jong Sparta werd de magische grens eindelijk geslecht. ,,Het werd wel een dingetje, ja,” bekende Mengerink na de wedstrijd.

- Advertentie -

,,Na elke wedstrijd dat ik hem niet maakte, was het toch een onderwerp van gesprek. In de kleedkamer, bij de supporters. Ik kon er bijna zelf niet meer van slapen,” glimlacht de spits in gesprek met Voetbal247.nl. Mengerink was zelfs nog dicht bij zijn 101e, eentje die hoogstwaarschijnlijk niet alleen in de kantine op sportpark De Krom onderwerp van gesprek zou zijn geweest. ,,Dat scheelde niet veel he,” kijkt Mengerink terug op zijn magistrale lob vanaf de middenlijn, die het doel maar op een klein metertje zou missen. Het meest tevreden was Mengerink echter over het eindresultaat.

,,Zij speelden goed voetbal,” zei Mengerink over tegenstander Jong Sparta. ,,We probeerden ze snel onder druk te zetten, maar zij voetbalden daar een aantal keren makkelijk onderuit. Dat kostte ons zoveel energie, dat we in het tweede gedeelte van de eerste helft de grip kwijt raakten.” Omdat alle energie alleen maar Mengerink zijn jubileumtreffer had opgeleverd, wist Jong Sparta na rust nog langszij te komen. De spits zag vanaf de bank dat het allemaal nog goed kwam, dankzij een late goal van Bart Sinteur.

,,Ik had een tik tegen mijn enkel gekregen en die is nu wat beurs. Gelukkig is er geen verdere schade,” vertelt Mengerink, om daarna te stellen dat zijn ploeg misschien iets te veel had gekregen. ,,Misschien had een gelijkspel meer recht gedaan aan de veldverhoudingen, maar ons hoor je er niet over klagen,” concludeerde Mengerink met een kenmerkende knipoog.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES