dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkMengerink: 'Liefst hak ik de knoop door in de winterstop'

Mengerink: ‘Liefst hak ik de knoop door in de winterstop’

Marciano Mengerink houdt de fans van Katwijk, en wellicht ook die van Spakenburg, mogelijk nog enkele weken in spanning. Als het aan de begeerde spits ligt, hakt hij het liefst in de winterstop de knoop door waar zijn toekomst ligt.

50%-50%
,,Op dit moment is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Er is nog steeds wat interesse, maar er is nog steeds een grote kans dat ik bij Katwijk kan blijven. Ik schat het in op 50%-50%”, stelde hij na de zege op IJsselmeervogels tegen Omroep West.

Afweging
De Amsterdammer neemt de tijd voor zijn beslissing, omdat hij als 27-jarige speler nog enkele jaren op zijn sportieve hoogtepunt zijn normaal gesproken: ,,In deze tijd is de maatschappelijke achtergrond voor mij heel belangrijk. Ik zal als het goed is nog een jaar of vijf a zes in de top van het amateurvoetbal kunnen meedraaien en dan is het echt klaar. Dan hoop ik daarna iets moois op te pakken en dat neem ik zeker mee in mijn afweging voor een mooie club. Het financiële speelt natuurlijk altijd ook een rol, maar ik ga me er niet dood op staren. Maar het kan zo zijn dat je sportief misschien twee stappen terug zet en maatschappelijk drie vooruit. Dan is het voor mij ook interessant.”

Profambitie
Het lijkt onwaarschijnlijk dat Mengerink de stap zet naar het profvoetbal: ,,Op dit moment wel, omdat daarvandaan simpelweg de interesse er niet is. Anderzijds heb je altijd ambitie, dus mochten ze zich melden, dan is dat ook altijd interessant.”

Nieuwe spits
In gesprek met Voetbal247.nl stelde hij echter: ,,Als ik ga, staat er komend seizoen gewoon weer een nieuwe spits, die ze erin schiet. Vorig seizoen draaide ik totaal niet en toen was geen issue. Nu heb ik er 11 inliggen en ben ik het gesprek van de dag”.


Winterstop

Vooralsnog wordt het geduld van veel Katwijk-fans op de proef gesteld: ,,Het liefst wil ik de knoop doorhakken in de winterstop. Er komt een hoop op je af en we zijn nu goed bezig. Het is nog vijf wedstrijdjes en daar wil ik me vol op concentreren. Het liefst wil ik randzaken negeren maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken. In de winterstop is er duidelijkheid en wellicht al daarvoor”, belooft hij. Bekijk het gehele interview hierboven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD