maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlClubsKatwijkMengerink: 'Alleen optisch overwicht is niet genoeg'

Mengerink: ‘Alleen optisch overwicht is niet genoeg’

Sinds Marciano Mengerink heeft besloten om zijn contract bij Katwijk voor meerdere jaren te verlengen, is het buiten de lijnen een stuk rustiger rond zijn persoon. Binnen de lijnen is de aandacht van de tegenstander voor de nummer 29 van de Krombewoners onverminderd groot. Ook tegen De Treffers sleepte en sleurde Mengerink zich een slag in de rondte en bokste hij op tegen een overmacht aan centrale verdedigers, maar dit keer kwam de goaltjesdief in Katwijkse dienst niet tot scoren.

,,In de eerste helft was het niet eens heel slecht”, oordeelde Mengerink in gesprek met Voetbal247.nl, om daaraan toe te voegen dat zijn ploeg echter niet in staat was om echt grote kansen te creëren. ,,We zijn een paar keer gevaarlijk geweest, maar we hebben de hele wedstrijd geen echt grote kans gekregen. Ook ik kon wel een paar keer schieten, maar dat waren niet meer dan mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we gewoon te weinig gebracht en kun je misschien wel zeggen dat dit een terecht verlies is.”

Optisch overwicht
Een boude conclusie als je in aanmerking neemt dat Katwijk het meeste balbezit en het grootste gedeelte van de wedstrijd een optisch overwicht had. ,,Een optisch overwicht hebben we wel vaker, maar als je dat overwicht niet omzet in kansen en mogelijkheden heb je er in deze klasse niets aan. Dan kun je gewoon van iedereen verliezen. Dat het verschil tussen de koploper en de ploegen onderin helemaal niet zo groot is, wisten wij voor de afgelopen twee wedstrijden ook al. Maar je ziet wat er gebeurt als je niet elke wedstrijd voor de volle honderd procent ingaat. Dan leg je het tegen iedereen af.”

VVSB
Ook Mengerink had de rekenmeesters al gehoord: 11 punten voor, nog 4 ploegen uit de kelder van de ranglijst te gaan. Katwijk ging nog wel een mooie slag slaan voor de Kerst. Voor wie na vanmiddag nog steeds denkt dat Katwijk freewheelend richting de titel gaat, had hij een boodschap. ,,Volgende week VVSB uit. Ik heb daar met Katwijk nog nooit gewonnen. We zullen ook daar alles moeten geven om tot een goed resultaat te komen. We staan er nog steeds lekker voor, maar we zijn er nog lang niet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD