vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMendes Moreira koestert geen wrok tegen Kozakken Boys na verbod

Mendes Moreira koestert geen wrok tegen Kozakken Boys na verbod

Ahmad Mendes Moreira heeft de beslissing van Kozakken Boys om voor de stage bij Go Ahead Eagles te gaan liggen geaccepteerd. Dat zegt de aanvaller in gesprek met AD/Rotterdam. Wel gaf de aanvaller het te betreuren dat hij geen kans heeft gehad om zich te meten aan het profniveau.

Trainer Danny Buijs ging akkoord met stage, bestuur niet

Dat Mendes Moreira een uitnodiging kreeg om mee te trainen bij Go Ahead Eagles had hij aan zijn broertje. Hij maakte een compilatiefilmpje van de acties van de aanvaller, die hij afgelopen seizoen maakte voor Excelsior Maassluis. Michel Boerebach bekeek dit filmpje en benaderde Mendes Moreira via Sieme Zijm, oud-speler van Go Ahead Eagles en tegenwoordig hoofd jeugdopleiding bij Excelsior M. “Deze uitnodiging had ik niet meer verwacht”, gaf Mendes Moreira toe in AD/Rotterdam. “Ik had die kans graag met beide handen aangegrepen.”

Het was voor hem een kans om wellicht toch een contract te krijgen bij een betaald voetbalorganisatie. ,,Het is nog altijd mijn droom om in het betaald voetbal terecht te komen. De trainer van Kozakken Boys had er geen problemen mee, maar het bestuur van de club vond het aan de late kant. Misschien waren ze bang om mij alsnog kwijt te raken.” In tegenstelling tot veel andere spelers heeft het 21-jarige talent geen clausule laten opnemen die toestemming geeft om naar een profclub te verkassen.

Mendes Moreira legt zich neer bij besluit en richt zich op de Tweede Divisie

Zodoende ging er dus een streep door de stage bij Go Ahead Eagles, volgend seizoen uitkomend in de Eredivisie. Kozakken Boys is daarmee verzekerd van de diensten van Mendes Moreira tijdens het eerste seizoen in de Tweede Divisie. “Ik heb er een dubbel gevoel aan overgehouden. Aan de ene kant had ik graag ervaring opgedaan bij de Eagles, al was het maar om eens een trainingsweek op profniveau mee te maken. Aan de andere kant staat Kozakken Boys in z’n recht om deze beslissing te nemen.”

Het lukt Mendes Moreira daarom vrij eenvoudig om de zaak te relativeren en zich te richten op het komende seizoen. “Ik heb er met de mensen van de club over gesproken en het is geen issue meer. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en wie weet wat er gebeurt als ik weer een jaartje ga knallen”, besloot de aanvaller in AD/Rotterdam.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD