maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMelrik Beukers stopt als technisch manager Spakenburg

Melrik Beukers stopt als technisch manager Spakenburg

Melrik Beukers stopt als technisch manager van Spakenburg. De oud-speler van de club, sinds een jaar eindverantwoordelijk voor het technisch beleid van de Blauwen, geeft aan dat de functie hem meer tijd en energie kost dan vooraf ingeschat. Beukers kreeg na de degradatie van Spakenburg echter ook veel kritiek op zijn beleidskeuzes, maar wilde aanvankelijk van geen wijken weten.

Te gortig
,,Ik ben altijd bereid om me in te zetten voor de club en zal dat in de toekomst blijven doen, maar niet in deze vorm. Dit was te gortig, zeker gezien het feit dat ik in de opstartfase zit van mijn eigen onderneming Skipper Seafood”, stelt de voormalig spits van Spakenburg én IJsselmeervogels op de clubsite als reactie op zijn besluit om zijn functie neer te leggen. Martijn Koelewijn, het enige overgebleven lid van de technische commissie, vult daarbij aan: ,,Er staat een uitstekende selectie waarmee Spakenburg een goede nieuwe start kan maken, al blijft het natuurlijk altijd afwachten hoe het uiteindelijk uitpakt.” Beukers was alvorens vorig jaar aan te treden als technisch manager jarenlang de rechterhand van ‘Zwarte’ Jan van Diermen binnen de TC van Spakenburg.

Bol van incidenten
Spakenburg degradeerde afgelopen seizoen voor het eerst in haar geschiedenis van het hoogste amateurniveau, na tijdens de play-offs om lijfsbehoud het finale tweeluik met Rijnsburgse Boys te verliezen. Het betekende het dramatische einde van een seizoen dat bol stond van incidenten. Zo versleet de club drie trainers, werden spitsen Danny van den Meiracker en Kees Tol teruggezet naar het tweede elftal en was er vanuit de spelersgroep kritiek op het functioneren van de TC. Omdat bij het ontslag van de weggestuurde coach Hans van de Haar bovendien niet op de juiste wijze was gehandeld, moest Spakenburg hem ook een ongebruikelijk hoge afkoopsom meegeven, zo oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB nadat Van de Haar een zaak had aangespannen.

Zooitje opruimen
Na de degradatie besloot voorzitter Wim Huijgen zijn consequenties te trekken en kreeg interim-trainer Joop Gall geen nieuw contract. Technisch manager Melrik Beukers, sinds een jaar eindverantwoordelijk als opvolger van Zwarte Jan van Diermen, wilde aanvankelijk echter van geen wijken weten. In De Bunschoter stelde hij: ,,Natuurlijk heb ik dat niet overwogen. Ik ben bezig om het hele zooitje op te ruimen van de laatste twee jaar. En dan zou ik overwegen te stoppen? Ik ben al een jaar bezig met volgend seizoen en niet met dit seizoen. De spelers die er nu liepen, die waren er nu eenmaal. Ik sta zelf niet in het veld. Daar heb ik een trainer en een assistent-trainer voor aangesteld. Zij moeten de boel op de rit zetten.”

Spakenburg verwacht op korte termijn één of meerdere nieuwe leden aan te stellen voor de technische commissie, maar neemt afscheid van de functie technisch manager. Beukers heeft aangeboden om zorg te dragen voor ‘geleidelijke overdracht van de werkzaamheden zodat zijn expertise niet verloren gaat’, zo besluit Spakenburg het statement op haar website.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD