Volg ons
Ferry Meijdam IJsselmeervogels

Derde Divisie Zaterdag

Meijdam levert zijn spullen in bij IJsselmeervogels

Meijdam levert zijn spullen in bij IJsselmeervogels

Ferry Meijdam heeft besloten om per direct te stoppen bij IJsselmeervogels. De 25-jarige aanvaller was afgelopen zomer nog de verrassende aanwinst van de Rooien, want hij maakte de overstap van derdeklasser Heukelum. Afgelopen week speelde IJsselmeervogels nog een oefenduel tegen zijn voormalige club, inmiddels actief in de tweede klasse.

Rol in competitie erg beperkt gebleven

De 25-jarige Meijdam wist in drie jaar tijd 67 keer te scoren, waarvan zijn laatste seizoen het beste was. Meijdam scoorde liefst 31 keer en had daarmee een belangrijk aandeel in de derde plaats en promotie van Heukelum naar de tweede klasse. In de voorbereiding maakte hij volop minuten en scoorde ook regelmatig. Zijn rol bleef in de competitie erg beperkt. Tegen Rijnsburgse Boys begon de aanvaller in de basis, maar werd in de rust vervangen. Vervolgens mocht hij nog twee keer in de slotminuut invallen. Zijn langste optreden was in de KNVB Beker tegen Quick Boys.

Fysiek zwaar om verschil te overbruggen

Spelen in de Derde Divisie bleek voor Meijdam echter moeilijk te combineren met zijn maatschappelijke carrière. Tevens vond hij het fysiek steeds zwaarder om het niveauverschil te overbruggen. De technische commissie van IJsselmeervogels wilde graag dat hij het seizoen af zou maken op De Westmaat, maar de spits heeft ervoor gekozen om per direct te stoppen. Hij gaat vermoedelijk de rest van het seizoen meetrainen bij Heukelum.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag