zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMegan is twaalfde en laatste aanwinst Rijnsburg

Megan is twaalfde en laatste aanwinst Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft een twaalfde aanwinst gepresenteerd en daarmee zijn de Uien klaar. Marc Magan komt over van het beloftenteam van SC Cambuur. De negentienjarige middenvelder is de laatste nieuweling, tegenover deze twaalf spelers vertrekken er ook elf.

Toch in de trein

De linkermiddenvelder speelde in de jeugd van FC Almere, om te worden ontdekt door Almere City. Hij speelde daar tot de A1 en maakte vervolgens de overstap naar Jong SC Cambuur. Hij kon in Leeuwarden blijven, maar vond dat hij te weinig speeltijd kreeg. Ook start Magan een studio fysiotherapie in Amsterdam. “Ik ben op zoek gegaan naar een andere club op een zo hoog mogelijk niveau en met de ambitie om kampioen te worden.” Magan vindt dat hij zelf ook een goede mentaliteit heeft. “Van anderen hoor ik dat ik een goed overzicht heb en dat ik andere spelers in stelling weet te brengen. En ik ben een speler die er voor gaat, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat ik het afgelopen seizoen toch elke keer weer de trein naar Leeuwarden pakte terwijl ik al wist dat ik niet zou spelen.”

Twee jaar de kans

Magan komt in Rijnsburg uit via trainer Pieter Mulders. “Via via ben ik in contact gekomen met Mulders, die op dat moment druk bezig was met het samenstellen van een nieuw team. Ik heb eerst op proef meegedaan met Rijnsburgse Boys onder 23 tegen Noordwijk onder 23. Dat ging goed. Daarna hebben Ed Bos en Wim Schaap me bekeken tijdens een wedstrijd van Jong Cambuur tegen Jong Excelsior. Zij waren erg tevreden. Daarna heb ik nog een keer met Ed Bos gesproken in een hotel in Amsterdam. Ik krijg twee jaar de kans om me verder te ontwikkelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD